Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι πια παρελθόν – BINTEO

«Ο κύριος Σαμαράς είναι πια παρελθόν. Παρά τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς, η κυβέρνησή του κατέρρευσε», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στον Κεραμικό, σημειώνοντας ότι «το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μία πρώτη νίκη των βουλευτών που αντιστάθηκαν στο φόβο και στο ψέμα».

«Ο λαός μας σήμερα κέρδισε μια μάχη. Η Δημοκρατία κέρδισε μια μάχη. Η πατρίδα κέρδισε μια μάχη. Η αλήθεια κέρδισε μια μάχη. Το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μια πρώτη νίκη των βουλευτών που αντιστάθηκαν στο φόβο, και στο ψέμα. Μια πρώτη νίκη του λαού μας που παίρνει την πατρίδα από το χέρι για να τη βγάλει από το καθεστώς της ταπείνωσης. Γιατί φέρνει επιτέλους τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο. Τον Ελληνικό λαό που φόβισαν και εξαπάτησαν το 2012», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η εκστρατεία του φόβου δεν πέρασε.  Δεν πέρασε το ψέμα, η διαβολή, η συκοφαντία, η διαστρέβλωση.  Δεν πέρασε ο εκβιασμός με ονοματεπώνυμο.  Και ο κύριος Σαμαράς είναι πια παρελθόν. Παρά τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς, η κυβέρνησή του κατέρρευσε».

«Τον ακούσαμε, όμως, προχθές σε μια πρωτόγνωρη συνέντευξη – διάγγελμα που έδωσε στη ΝΕΡΙΤ, να μιλά για την ανάγκη συναίνεσης. Είναι ο τελευταίος σε αυτή τη χώρα που μπορεί να μιλά για συναίνεση. Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της. Με το πρωτοφανές ρεκόρ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και τα προεδρικά διατάγματα. Με το πρωτοφανές ρεκόρ νυχτερινών τροπολογιών. Με την άρνησή του να έρθει έστω και μία φορά να απαντήσει στην ώρα του Πρωθυπουργού, την οποία και κατήργησε», υπογράμμισε.

«Είναι ο πρωθυπουργός που πιο πολύ τον έβλεπε το εντευκτήριο παρά η αίθουσα της Βουλής. Είναι ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε κάθε διάλογο και κάθε συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι ο πρωθυπουργός που μέσα σε μια νύχτα, ερήμην της Βουλής και ερήμην ακόμα και των κομμάτων με τα οποία συγκυβερνούσε, έριξε μαύρο στην ΕΡΤ φιμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης. Και άρα είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας «θα επιχειρήσουν παρά την αποτυχημένη απόπειρα με τους βουλευτές, να συνεχίσουν το ίδιο βιολί της τρομοκρατίας με το λαό, ενόψει εκλογών».

«Δεν έχουν άλλωστε άλλο επιχείρημα. Θαρρούν, ίσως, ότι όπως κατάφεραν να φοβίσουν και να ξεγελάσουν το λαό μας το 2012, έτσι θα κάνουν και τώρα. Πλανώνται πλάνη οικτρά.   Γιατί αυτά με τα οποία το 2012, απείλησαν τον λαό ότι θα συνέβαιναν αν εκλέγονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός τα υπέστη.  Αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπέστη από τον κ. Σαμαρά και τη τρόικα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Και τις καταθέσεις του κόσμου λεηλάτησαν. Και την αντοχή των μικρών και των μεσαίων, των μη προνομιούχων, εξάντλησαν. Αλλά ακόμα και σπίτια των νοικοκυραίων, των ανθρώπων του μόχθου δήμευσαν, με αυτόν τον άθλιο και παράλογο φόρο, που επέβαλλαν στην ακίνητη περιουσία. Τον ΕΝΦΙΑ».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «το μέλλον της χώρας είναι στα χέρια του λαού» και σημείωσε ότι «μπροστά μας έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, από την οποία θα κριθούν πολλά, ίσως και όλα. Τη μάχη των εκλογών».

«Αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να την κερδίσει. Και θα την κερδίσει. Έχουμε αυτοπεποίθηση, πίστη στις ιδέες και στο πρόγραμμά μας, εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού. Έχουμε πείρα δύσκολων αναμετρήσεων. Έχουμε ρίζες. Έχουμε ένα κόμμα ζωντανό, νεανικό, μαχητικό. Έχουμε δημοκρατικό ήθος. Έχουμε για μέτρο κάθε πράξης μας το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας. Μα το κυριότερο που έχουμε είναι το δίκιο με το μέρος μας. Μπορούμε συνεπώς να είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου» υπογράμμισε.

«Δεν ερχόμαστε, για να συνεχίσουμε με τις παλιές πολιτικές και πρακτικές.  Δεν είμαστε η συνέχεια όσων κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε η άρνησή τους. Θα κοπούν με το μαχαίρι τα νήματα μεταξύ της πολιτικής εξουσίας  και των εθνικών εργολάβων.

Θα απελευθερωθεί από τα κάθε λογής δεσμά η δικαιοσύνη για να αναλάβει με ευθύνη και ευθύτητα όλες τις υποθέσεις των σκοτεινών διαδρομών του χρήματος και εκείνων που πλούτισαν και πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Θα κοπούν τα δεσμά που έχει επιβάλει στην εργατική τάξη το νέο, μεσαιωνικής έμπνευσης, εργασιακό καθεστώς.

Θα καταργηθεί συστηματικά και ολοκληρωτικά το καθεστώς των μνημονίων.

Θα ανοίξει ο δρόμος σε μια δημοκρατία που δεν τελειώνει με το εκλογικό δικαίωμα, αλλά απλώνεται σε όλους τους τομείς και τα πεδία δράσης της κοινωνίας.

Θα αρχίσει από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία.

Από την πρώτη μέρα και ανεξάρτητα από την πορεία των διαπραγματεύσεων για το χρέος», συνέχισε.

«Εμείς είμαστε εδώ για να μοιράσουμε ευθύνη. Όχι για να μοιράσουμε θέσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Όσοι συνειδητοποιούν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία, όσοι αποδέχονται το πρόγραμμα που εκφωνήσαμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη δέσμευσή μας για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επόμενη μέρα, είναι καλοδεχούμενοι.

«Καλοδεχούμενοι να μοιραστούν ευθύνη, καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν τη κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας. Όχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κος Σαμαράς ή ο κος Θεοδωράκης. Γιατί ούτε εμείς ούτε οι σύμμαχοί μας είναι σαν τους άλλους. Καλοδεχούμενοι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στη κρίση του λαού, σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής.  Σε ένα πλατύ μέτωπο νίκης που θα δώσει μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. Σε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας για τη κοινωνική σωτηρία, την οικονομική ανόρθωση και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Παράλληλα τόνισε ότι οι εκλογές «πρέπει να γίνουν σε κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας» και απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά ζήτησε:

«Να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη. Ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα».

«Και ακόμα προειδοποιούμε» συνέχισε:

«Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων. Και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα. Γιατί αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι».

 

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ