Μωραΐτης: Ο Παπανδρέου δεν κρύφτηκε ποτέ

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τη νέα δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου και για την προεδρική εκλογή μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης. Παράλληλα, εξαπέλυσε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν είναι αριστερά, είναι παιδική χαρά και μάλιστα με σπασμένες κούνιες».

«Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει», δήλωσε ο κ. Μωραΐτης στον ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «σε αυτή τη συγκυρία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος» και υπογράμμισε ότι «αυτό ήταν που άνοιξε το δρόμο της συναίνεσης».

«Πίστευαν κάποιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εκλογές θα σοβαρευόταν. Τελικά βλέπουμε το φιάσκο του Λονδίνου και τις κορώνες της Κρήτης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χορέψει πεντοζάλι τις αγορές. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αυτό δεν είναι αριστερά. Αυτό είναι παιδική χαρά και μάλιστα με σπασμένες  κούνιες. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή δεν καταλαβαίνουν ακόμα που βρίσκεται η χώρα ή μας κάνουν πλάκα και στην  πραγματικότητα τα κάνουν όλα αυτά γιατί δεν θέλουν να κυβερνήσουν», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε: «Θέλω να κοιτάζω τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στα μάτια. Δεν κρύβομαι. Λέω τα πράγματα όπως τα πιστεύω. Αυτή είναι μια έντιμη στάση και απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και στα μέλη του. Δεν είναι έντιμή η στάση όσοι λένε πάμε με τον Βενιζέλο μέχρι τις εκλογές και τον ρίχνουμε μετά».

«Δεν είμαι οπαδός ενός μικρού φοβικού ΠΑΣΟΚ. Ούτε ενός κόμματος παραγόντων , στελεχών και προσωπικών φιλοδοξιών», είπε ο Θάνος Μωραΐτης και συνέχισε:

«Απευθύνομαι σε ένα κόμμα με 40 χρόνια ιστορία και σε όσους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν απευθύνομαι σε αυτούς που απλά είναι στο «παραβάν» όπως έχει ειπωθεί. Περιμένω ότι το ΠΑΣΟΚ, έστω και την τελευταία στιγμή θα έχει τα αντανακλαστικά να λειτουργήσει διαφορετικά».

Σχετικά με την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι «κατέθεσε την πρόταση του για την χώρα αλλά και την παράταξη. Δεν κρύφτηκε ποτέ. Ούτε πήγε στο σπίτι του ούτε σε ταβέρνες όπως άλλοι».

Ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε «αποτυχημένη» τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση συριζοποίησε τον λόγο της».

«Η διαπραγμάτευση απέτυχε, γιατί πήγαμε σε παράταση και μάλλον οδηγούμαστε σε εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «η χώρα παίζεται στα ζάρια από μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος. Και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν μεγάλες ευθύνες».

Για τις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη δήλωσε ότι «βλέπουμε την πράξη ενός έργου, αυτού των εκλογών, όπου όλα θα λέγονται και όλα θα επιτρέπονται. Η ζημιά όμως θα είναι για τη χώρα».

Ο κ. Μωραΐτης επανέλαβε ότι ζητεί μια ισχυρή κυβέρνηση και πως δεν συμφωνεί με μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Μίλησα για μια κυβέρνηση που το συντομότερο δυνατόν θα πιάσει το νήμα των μεγάλων στόχων και μπορεί μέσα σε 8-9 μήνες να έχει αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επεσήμανε ότι «σε αυτό το κλίμα, με τα σήματα που στέλνουν στις αγορές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «για να επιτευχθεί σταθερότητα».

 «Ο ελληνικός λαός ζητά από εμάς να μάθει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα», ανέφερε ο κ. Μωραΐτης και πρόσθεσε: «Από το 2009 μέχρι σήμερα έχουμε αναλάβει μεγάλη ευθύνη να υπηρετήσουμε μέχρι τέλους μια σκληρή απόφαση, έχουμε δώσει τον λόγο μας να υπερασπιστούμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, γι’ αυτό είμαι καυστικός και σκληρός στην κριτική».

 

Διαβάστε επίσης:

Καρχιμάκης: “Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τη Δεξιά”

Κρεμαστινός για Παπανδρέου: Μεγάλο λάθος το νέο κόμμα

Ο Ελενόπουλος προς τους επικριτές του Παπανδρέου: Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ