ΒΙΝΤΕΟ-Κουράκος:Ο κ. Τσίπρας τάζει κουμπαρά ή θέση στο ψηφοδέλτιο;

ΒΙΝΤΕΟ-Κουράκος:Ο κ. Τσίπρας τάζει κουμπαρά ή θέση στο ψηφοδέλτιο;

Κυβέρνηση εθνικού σκοπού που θα διαπραγματευτεί το χρέος, θα προχωρήσει τη συνταγματική αναθεώρηση και θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση, ζήτησε ο Ιωάνης Κουράκος από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.

Συγκεκριμένα, όπως είπε μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει “πρώτον να διαπραγματευτεί το χρέος και τα εθνικά θέματα και δεύτερον να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική αναθεώρηση που αν δεν ξεκινήσει τώρα θα πάει άλλα οκτώ χρόνια πίσω”.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αναβάλει την άμεση δρομολόγηση και την άμεση ανταπόκριση σε αυτά τα βασικά αιτήματα των συμπολιτών μας. Αν δεν προχωρήσει τώρα η συνταγματ αναθεώρηση, είναι σαν να λέμε στον κόσμο ότι παρέχουμε άσυλο σε όσους υπουργούς μπορεί να ελέγχονται από τη σημερινή συγκυβερνήση αλλά και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν και της αυριανής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιδιώκετε;”

Τρίτον, επισήμανε ο κ. Κουράκος, “να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση όπως προβλέπει ο συνταγματικός νομοθέτεης. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται οι μη σοβαρές και επικίνδυνες του αρχηγού ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας και χρηματισμού των βουλευτών”. “Και τελειώνοντας με τη συνταγματική αναθεώρηση τότε μπορούμε να πάμε σε εκλογές”, πρόσθεσε

“Όλοι οι ανεξάρτητες βουλευτές που συναντά ο αρχηγός σας ή μυστικά τι τους τάζει; Κουμπαρά, θέση στο ψηφοδέλτιο; Δεν εξαγορά αυτή; Τι είναι τότε; Ερωτώ τον ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την αριστερή πλατφόρμα του: Θα δεχτείτε και βουλευτές που έχουν ψηφίσει μνημόνιο, θα γίνετε πλυντήριο;” διερωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Κουράκος.

Τέλος, ο κ. Κουράκος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί όπως είπε “σε λίγες μερες θα μας επιβληθούν νέα μέτρα”

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ