• ΒΙΝΤΕΟ-Υπό παραίτηση ο Στύλιος-Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού-Τι δήλωσε η Κανέλλη

  1:34 μμ, Πέμπτη 06 Νοε 2014 1:34 μμ, Πέμπτη 06 Νοε 2014

  ΒΙΝΤΕΟ-Υπό παραίτηση ο Στύλιος-Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και το επεισόδιο με την Κανέλλη-Τι δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ

  Την παραίτηση του Γιώργου Στύλιου ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το επεισόδιο του υφυπουργού Παιδείας με τη Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή και τις αναφορές στον Ηλία Κασιδιάρη.

  Στύλιος: Ήταν λάθος η αναφορά στο όνομα του Κασιδιάρη

  Μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του απέναντι στην Λιάνα Κανέλλη μέσα στη Βουλή δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, ζητώντας με δήλωσή του συγγνώμη στη βουλευτή του ΚΚΕ.

  «Οι εντάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. Ήταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω», ανέφερε ο κ. Στύλιος.

  Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

  Κανέλλη: Η κυβέρνηση ευτυχώς έπραξε το αυτονόητο

  Αυτή την ώρα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλάει με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και τους ενημερώνει ότι δήλωσή της για την παρέμβαση του Πρωθυπουργού είναι:

  «Η κυβέρνηση ευτυχώς έπραξε το αυτονόητο».

  ΒΙΝΤΕΟ-Στον Μεϊμαράκη η Κανέλλη για τον "Κασιδιάρη" του Στύλιου

  Ο άγριος καυγάς της Λιάνας Κανέλλη με τον υφυπουργό Παιδείας, κατέληξε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη όπου η βουλευτής του ΚΚΕ προσέφυγε για να κάνει «παράσταση» όπως λέγεται, να εκθέσει δηλαδή το θέμα και να ζητήσει από τον πρόεδρο να λάβει θέση.

  Ο κ.Μεϊμαράκης τη διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει εκ μέρους της Βουλής συγγνώμη για όσα συνέβησαν και εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν αλλά και τη συμπαράστασή του στη βουλευτή του ΚΚΕ.

  Ο άγριος καυγάς ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον Γεώργιο Στύλιο, ξέσπασε όταν η βουλευτής κάνοντας ερώτηση για το σοβαρό θέμα του υποσιτισμού των παιδιών στην Ελλάδα, έλαβε την απάντηση από τον υφυπουργό: «Δεν θα μου κάνετε μάθημα εσείς κ.Κανέλλη».

  Τότε η βουλευτής δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Βουλή και ο υφυπουργός της είπε: Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη κ.Κανέλλη. Θέλετε Κασιδιάρη κ.Κανέλλη αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει, στην ένταση, στην υπερβολή στα μεγάλα λόγια…»

  Σε έξαλλη κατάσταση η κ.Κανέλλη αποχώρησε και ζήτησε «παράσταση» από τον πρόεδρο της Βουλής.

  Δείτε το βίντεο από το STAR CHANNEL

  ΒΙΝΤΕΟ-Ο υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή: «Η Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα τα καταφέρει»

  «Η κ.Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα τα καταφέρει» είπε από τα έδρανα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Λιάνα Κανέλλη που είχε απειλήσει ότι θα αποχωρήσει εξαιτίας της απάντησης που της έδωσε ο υφυπουργός στην ερώτησή της για τον υποσιτισμό των παιδιών στην Ελλάδα.

  Η έντονη κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και της βουλευτού του ΚΚΕ ξεκίνησε όταν ο υφυπουργός απαντώντας στην Λιάνα Κανέλλη για το θέμα των παιδιών που πεινάνε, αναφέρθηκε στον εαυτό του λέγοντας: « Έχω τελειώσει το σχολείο σε ορεινό χωριό στην Άρτα και δεν δέχομαι κ.Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς και δεν ήμουν ευνοημένος…»

  Αμέσως η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι θα αποχωρήσει γιατί δεν δέχεται να ακούσει την απάντησή τους αφού αντί να απαντήσει πολιτικά αναφέρεται στον εαυτό του.

  Δείτε το βίντεο από τη Βουλή

  Ολόκληρος ο διάλογος Κανέλλη-Στύλιου στη Βουλή

  Η Λιάνα Κανέλλη μετά την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής, ενημέρωσε και τον Πρωθυπουργό για το περιστατικό στη Βουλή όπου ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Στύλιος της είπε: «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη. Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης».

  Είχε προηγηθεί ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, για τον υποσιτισμό των παιδιών, που ξεκίνησε όταν η κ. Κανέλλη σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, είπε ότι «της θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι». Ο υφυπουργός είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και το πρόγραμμα «βάλε το φρούτο στη ζωή σου» ενώ πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία.

  «Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο. Τα παιδιά πεινάνε. Δώστε τους ένα φρούτο την ημέρα. Δώστε τους παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι θα πει πείνα. Λιποθυμία από την πείνα. Δώστε στο παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα 24ωρο και θα σωθεί», είναι η φράση της κ. Κανέλλη για την οποία ακολούθησε ο εξής διάλογος:

  Γ. Στύλιος: Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…

  Λ. Κανέλλη: Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…

  Γ. Στύλιος: Κύριε πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Τις εξετάσεις… (σ.σ. φωνές από το έδρανο της κ. Κανέλλη). Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…

  Λ. Κανέλλη: Παρακαλώ…

  Γ. Στύλιος: θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον Αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα…

  Γ. Κανέλλη: Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!

  Γ. Στύλιος: Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια.

  Λ. Κανέλλη: …. (Διαμαρτυρίες)

  Ι. Δριβελέγκας (προεδρεύων): Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει.

  Γ. Στύλιος: Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο κύριε πρόεδρε (σ.σ. για Κανέλλη).

  Αμέσως μετά η κ. Κανέλλη κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, τον οποίο ενημέρωσε για το επεισόδιο και ζήτησε την παρέμβασή του.

  Λίγο προτού ο πρόεδρος της Βουλής λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει συγνώμη εξ ονόματος της Διάσκεψης των Προέδρων και θα εκφράσει τη συμπαράστασή του στην κ. Κανέλλη.

  ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητα η επίθεση Στύλιου

  Για «χυδαιότητα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο επεισόδιο του Γιώργου Στύλιου με τη Λιάνα Κανέλλη.

  Η ανακοίνωση:

  «Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα