Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΟΙΚ για την φοροδιαφυγή

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΟΙΚ για την φοροδιαφυγή

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν δίνει στοιχεία για τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρονται συγκεκριμένα στη Λίστα Λαγκάρντ, αναφέρουν ότι από τις 2062 περιπτώσεις έχουν ο έλεγχος έχει τελειώσει μόνον σε 25: 5 το 2013 και 20 το 2014. Σημειώνουν, δε, ότι, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος, μέσα στο 2014, σε 780 περιπτώσεις.

“Η φοροδιαφυγή που έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ είναι 25 εκατ. ευρώ και οι φόροι που αναλογούν είναι της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ. Στις 31.12.2015 η λίστα Λαγκάρντ παραγράφεται ” υπογραμμίζουν,  επισημαίνοντας ότι στις κατά την πρόσφατη δίωρη επίσκεψή αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΔΟΕ, η ενημέρωση μόνο για τη λίστα Λαγκάρντ διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Η Κουμουνδούρου αναφέρεται και στα εμβάσματα εξωτερικού κάνοντας λόγο για 24710 περιπτώσεις την περίοδο 2009-2011. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2013 ελέγχθηκαν μόλις 2, από τις οποίες εισπράχθηκαν 5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2014 αναμένουμε στοιχεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν 10.000 offshore εταιρείες στην Ελλάδα. “Το 2013 ελέγχθηκαν μόνο 34. Τα ποσά που βεβαιώθηκαν είναι €40 εκατ. Αναμένονται στοιχεία για το 2014”, λένε στην Κουμουνδούρου.

 

“Δεν είναι δυνατόν κάθε μήνα το υπουργείο οικονομικών να δημοσιοποιεί πληθώρα οικονομικών στοιχείων και γι’αυτές τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής να μην δίνει στοιχεία (ακίνητα Λονδίνου, σκάφη ελλήνων υπηκόων με ολλανδική σημαία και άλλες, όπως οι ενδοομιλικές συναλλαγές και το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να καταθέσει, πριν από λίγες μέρες, ερώτηση στη Βουλή για να πληροφορηθεί το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ