Σκουρλέτης: Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Κικίλια

Σκουρλέτης: Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Κικίλια 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή το θέμα των υποκλοπών αλλά και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

«Ανέφερα αυτή την εμπειρία μου, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει. Ιδιαίτερα την περίοδο των ευρωεκλογών γινόταν πολύ συχνά. Κατά καιρούς και με αφορμή το δημοσίευμα της Realnews, που είχαμε διαψεύσει κάποια πράγματα που είχαν βγει ως τίτλοι, ως αίσθηση υπήρχε», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με τις ενδείξεις υποκλοπών και συνέχισε:

«Είχε τεθεί και στη βουλή ένα τέτοιο θέμα. Αν υπάρχουν συσκευές παρακολούθησης, ποιος μπορεί να τις έχει».

«Δεν έχουμε τέτοιους μηχανισμούς οι οποίοι να το υποδεικνύουν. Σήμερα το πρωί, είχα μια τηλεφωνική επαφή με τον κ. Κικίλια, ο οποίος έδειξε ότι ευαισθητοποιείται. Μιλήσαμε για όλα αυτά, είναι πρόθυμός να κάνουμε μια συνάντηση. Υπάρχουν και νέα στοιχεία για όλα αυτά. Μιλήσαμε και για τις γερμανικές παρακολουθήσεις. Ο κόσμος στο θέμα τον επικοινωνιών έχει γίνει ένα χωριό», πρόσθεσε.

«Έχει παρατηρηθεί και σε άλλους αυτό και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά, είναι ενδείξεις. Επειδή είναι σοβαρό ζήτημα, πρέπει να έχουμε και τους ανάλογους τόνους σοβαρότητας. Θα γίνουν βήματα, αλλά αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται και από συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα θωρακίζουν πρόσωπα και καταστάσεις», τόνισε ακόμα.

«Σήμερα έχουμε μια νίκη ιστορικών διαστάσεων αλλά ταυτόχρονα έχουμε και ένα μήνυμα από την Ελληνική κοινωνία, να μην επαναπαυόμαστε», είπε ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής και συνέχισε:

Η νίκη αυτή σηματοδοτεί την ανάγκη να εμβαθύνουμε σε μία λογική συμμαχιών, όπου δεν έβλεπε την απεύθυνσή μας μονομερώς αλλά κατανοούσε τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί και στα δεξιά του και στα αριστερά του. Όλη αυτή η συζήτηση, αποκτάει περιεχόμενο, όταν γίνεται με όρους κοινωνικής παρέμβασης. Εμείς είπαμε ότι θέλουμε να σχηματίσουμε μια συμμαχία προοδευτικών, ριζοσπαστικών δυνάμεων, αλλά στη βάση προγραμματικών προτάσεων».

«Όλα είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Το ΚΚΕ βγαίνει την επόμενη και «καίει» αυτή την πρόταση. Η κεντροαριστερά εμφανίζει μια ενδιαφέρουσα κινητικότητα η οποία αποδεσμεύει δυνάμεις. Αν μιλάτε για την κεντρική έκφραση από τον κ. Βενιζέλο, δεν τεμνόμαστε πουθενά. Διαφορετική είναι και η περίπτωση της ΔΗΜΑΡ», σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας πιο συγκεκριμένα.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η προσπάθεια να αποτραπεί η πλειοψηφία των 180 εδρών, πρέπει να είναι μια πολιτική απεύθυνση που να δεσμεύει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και με πρωτοβουλίες. Μέσα σε αυτές μπορεί να είναι η προσπάθεια να μην γίνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό, μια εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό και βεβαίως η υπόθεση των υποβρυχίων», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ