Υπ.Μεταφορών:Μικρόψυχη η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ

Υπ.Μεταφορών:Μικρόψυχη η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Λανθασμένους χαρακτηρίζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάνοντας λόγο για μικρόψυχη και άδικη παρέμβαση.

Δεν θα θέλαμε να απαντούμε σε θυμωμένες καταγγελίες. Δεν είναι γόνιμο, χρήσιμο, παραγωγικό. Όμως αναγκαζόμαστε γιατί ο τομέας Δικτύων και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου για παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τις ανακοινώσεις  αλλαγών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Διατυπώνει δύο ισχυρισμούς για να τεκμηριώσει ότι οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν αντί να μειωθούν. Δεν αναφέρεται καθόλου στα ουσιαστικά ζητήματα ενοποίησης δικτύου, εξορθολογισμού των λεωφορειακών γραμμών, αναδιάρθρωσης του ομίλου ΟΑΣΑ. Συμπεραίνουμε πως δεν διαφωνεί και άρα αναμένουμε τη συνεργασία του για το καλό των επιβατών , πολιτών της Αθήνας”, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Και οι δύο ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  είναι λανθασμένοι. “Δεν ισχύει ότι για τις απλές διαδρομές διπλασιάζεται το κόστος. Το απλό εισιτήριο από 1.40€ σήμερα, από 1ης Σεπτεμβρίου θα κοστίζει 1.20€. Η μείωση είναι προφανής και το κρέας ψάρι δεν γίνεται. Τα εισιτήρια δεν είναι καρτοκινητά ώστε να έχει νόημα η αναλογική χρονοχρέωση. Το αριθμητικό εφεύρημα ότι τάχα η τιμή ανά λεπτό του απλού εισιτηρίου αυξάνεται είναι μια διαίρεση χωρίς νόημα. Η μέση διάρκεια χρήσης του εισιτηρίου είναι 61 λεπτά και η μέση απόκλιση 6 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι το 85% τουλάχιστον των χρηστών απλού ημερήσιου εισιτηρίου εξυπηρετούνται πλήρως από τη διάρκεια των 70 λεπτών που θα ισχύει από το Σεπτέμβριο.

Και οι δυο ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν στην πλειοψηφία των επιβατών. Είναι ζήτημα αν καλύπτουν, με λανθασμένο τρόπο το 15% των επιβατών. Για το υπόλοιπο τουλάχιστον 85% των επιβατών που επωφελείται πολλαπλάσια από όσο ισχυρίζονται, λανθασμένα, ότι επιβαρύνονται κάποιοι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολιάζει”, σημειώνεται.

“Δεν θέλουμε να αντιδικούμε για λάθος πράγματα. Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρόψυχη και άδικη. Αλλάζουμε τις συγκοινωνίες, με μειώσεις στα εισιτήρια αντί για αυξήσεις που ζήταγε το μνημόνιο, με προσλήψεις 300 οδηγών για να πυκνώσουν τα δρομολόγια λεωφορείων αντί για απολύσεις.

Απέναντι μας έχουμε ένα διετές σχέδιο για να βελτιώσουμε τελικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Θα το κάνουμε με ή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά θα κερδίζαμε όλοι και περισσότερο οι πολίτες αν το κάναμε όλοι μαζί”, προσθέτει.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια παραπλάνησης του επιβατικού κοινού

Χρυσοχοΐδης: Μπερδεύουν τα λεωφορεία με τα τηλέφωνα

ΠΑΣΟΚ:Η κομματική τύφλωση εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ