ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας:Οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα απελευθέρωσης

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας:Οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα απελευθέρωσης

 

“Είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να αντισταθούμε. Αυτό το κάναμε, το κάνουμε, και θα το κάνουμε.

Τώρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε. Και την Κυριακή θα νικήσουμε. Όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για την Ελλάδα που μας ανήκει. Απέναντί μας έχουμε μια δοτή και ετοιμόρροπη κυβέρνηση” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα και απεύνθηκε σε όλους τους Έλληνες που είναι “αντίθετοι με τα μνημόνια, εξεγείρονται με τις ταπεινώσεις, ντρέπονται με τις έξωθεν εντολές, φοβούνται για το αύριο που τους περιμένει”.

“Ότι κι να ψήφισαν, όσες διαφωνίες κι αν έχουν με μας, όσες διαφορές αντιλήψεων κι αν τους χωρίζουν με την αριστερά. Ελάτε να γκρεμίσουμε το καθεστώς της φτώχειας, της ταπείνωσης, της αναλγησίας, της θυσίας των πολλών εν ονόματι του κέρδους των λίγων. Ελάτε να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας Ελλάδας. Μπορούμε” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

“Στις Κάννες διορίστηκαν τοποτηρητές της βαρβαρότητας εκείνοι που παριστάνουν τους σωτήρες μας. Στις Κάννες, με ένα τηλεφώνημα, μια εντολή στα όρθια, ένα νεύμα των επικυρίαρχων, πέταξαν την ασπίδα των υποσχέσεών τους προς τον ελληνικό λαό, και έκαναν οδηγό τους τις οδηγίες του Βερολίνου κατάτου ελληνικού λαού. Και τώρα ζητούν από τον ίδιο λαό να επικυρώσει τη συνωμοσία εις βάρος του. Και τι λένε σήμερα στον ελληνικό λαό οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ;

Ψηφίστε μας γιατί εμάς θέλει η Μέρκελ. Γιατί εμάς θέλουν ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ, ο Σόιμπλε. Αυτή είναι η ουσία του εκλογικού τους εκβιασμού. Ψηφίστε μας, δηλαδή, για να συνεχίσουμε τα ίδια”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

“Φτάνει πια. Αρκετά. Ως εδώ. Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα της δημοκρατίας το ελληνικό λόμπι της κας Μέρκελ. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα της ανεξαρτησίας οι υποτακτικοί του Μπαρόζο. Δεν μπορούν να εκπροσωπούν την υπερηφάνεια των Ελλήνων οι κήρυκες της υποταγής. Την Κυριακή πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους. Να τελειώνουμε με το παλιό και φθαρμένο που εκπροσωπούν. Να τελειώνουμε με τη διαπλοκή που συντηρούν. Να  τελειώνουμε με τις τρόικες, με τα μνημόνια, με το ρεαλισμό της υποταγής τους. Να τελειώνουμε με την ενιαία επιχείρηση εξουσίας Σαμαρά-Βενιζέλου” σημείωσε.

“Με τη μεγάλη, την αδιαμφισβήτητη, τη σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, δε θα μπορέσουν να σταθούν ούτε μέρα παραπάνω. Σε αυτή τη κάλπη να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ” πρόσθεσε.

“Στηρίξτε τον υποψήφιο του ΚΚΕ”

 

“Χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη, με όλη σας τη μαχητικότητα, σας καλώ να στηρίξτε τον αριστερό υποψήφιο που πέρασε στον δεύτερο γύρο. Στηρίξτε τον Κώστα Πελετίδη, υποψήφιο του ΚΚΕ, για την δημαρχία της Πάτρας” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Γιατί τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού. Είναι η ώρα της ενότητας όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσοι δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κου Φούχτελ. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους” ανέφερε.

 

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, την περασμένη Κυριακή στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έγινε ένα μεγάλο βήμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, την αγριότητα, την κηδεμονία, και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

“Η Αθήνα, η Αττική, μια σειρά δήμοι και περιφέρειες έδωσαν το ελπιδοφόρο τους μήνυμα. Ένας νέος χάρτης διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Το παλιό καταρρέει. Κι ας προσπαθούν να θολώσουν τα νερά οι αναλυτές της διαπλοκής και οι δημοσκόποι της εμπλοκής” είπε και συνέχισε: “Στο δεύτερο γύρο ο λαός, οι δημότες, πρέπει να κάνουν και θα κάνουν το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα. Θα αναδείξουν στις θέσεις ευθύνης τους υποψήφιους των προοδευτικών συνδυασμών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο. Θα καταψηφίσουν τους εκλεχτούς της κυβέρνησης και του κου Σαμαρά”. 

“Οταν είπαμε οι εκλογές αυτές θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ο κύριος Σαμαράς και η σέχτα του Μαξίμου, μαζί με τον κύριο Βενιζέλο και την κάστα των υπηρετών του Μαξίμου, έσκιζαν τα ρούχα τους. Τις τελευταίες μέρες όλοι τους έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να πείσουν τους πολίτες ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα” τόνισε ο κ. Τσίπρας και διευκρίνισε: “Μόνο που υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Για μας οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα απελευθέρωσης. Για κείνους είναι δημοψήφισμα συνέχειας στην υποταγή. Για μας απαλλαγή από τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής. Για κείνους στήριξη στα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής”.

“Το δημοψήφισμα δεν έχει λοιπόν να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σαμαρά, με τον Βενιζέλο. Το δημοψήφισμα των ευρωεκλογών έχει να κάνει με την ίδια την Ελλάδα” υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι το πραγματικό δίλημμα είναι: “Με τα μνημόνια ή με την εθνική κυριαρχία. Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με την πολιτική της καταστροφής ή με την ανατροπή της. Και το δίλημμα αυτό, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα και θέλησε ο λαός, έχει σε όλες τις εκδοχές του μια κοινή απάντηση. Τον ΣΥΡΙΖΑ”

“Με τα μνημόνια ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την εταιρία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το παλιό και φθαρμένο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

 

 

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ