ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Η κυβέρνηση φυγομάχησε

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Η κυβέρνηση φυγομάχησε

 

«Η κυβέρνηση χθες φυγομάχησε. Το μόνο κυβερνητικό σχέδιο που είχε η κυβέρνηση ήταν η φυγομαχία. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Βουλής το υπηρέτησε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση εναντίον του προεδρείου της Βουλής.

Επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται για μια προσωπική διένεξη, αλλά για μια πολιτική επιλογή» η πρόταση μομφής και εξήγησε:

«Πολιτική επιλογή αναγκαστική από τη στιγμή που ο Πρόεδρος επέλεξε να πάρει επάνω του, ως μη όφειλε κατά τη γνώμη μας, την απόφαση να αποδεχτεί τη πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που καταθέσαμε στον υπουργό των οικονομικών. Και λέω ως μη όφειλε, δεδομένου ότι θα μπορούσε να θέσει το θέμα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, είτε έστω στη διάσκεψη των Προέδρων. Δεν το έπραξε . Το ότι  δεν πρόκειται για προσωπική διένεξη μαρτυρά και το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει εκλεγεί και με τις δικές μας ψήφους, τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα « πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» το οποίο έχει «προφανή σκοπιμότητα».

«Ο υπουργός Επικρατείας ο κ. Σταμάτης απεδέχθη την πρόταση και την έκανε αμέσως αποδεκτή. Η αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε ομιλητές για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας. Προσδιόρισε ακόμα και την ώρα έναρξης της συζήτησης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε:

«Και ξαφνικά όλα ανατράπηκαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος χτες θέλησε να λειτουργήσει και ως κοινοβουλευτικός εκ��ρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ως πρόεδρος της Βουλής. Σήμερα είναι απολύτως σαφές, ποια η σκοπιμότητα αυτής της θεαματικής κυβίστησης, ανάμεσα στη θέση του κ. Σταμάτη και σε αυτήν του κ. Βενιζέλου. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, για την ουσία του πολυνομοσχεδίου και για τις βαρύτατες επιπτώσεις στην οικονομία, στη κοινωνία, στη καθημερινότητα, θα ήταν κόλαφος για τη κυβέρνηση. Ακόμα μεγαλύτερος κόλαφος η αναμενόμενη κρίση των βουλευτών για τον κ.Στουρνάρα».

«Χτες στην θεσμική μας πρωτοβουλία όφειλε το Προεδρείο να απαντήσει με θεσμικό τρόπο.  Ο Πρόεδρος επέλεξε να ακολουθήσει τον κ. Βενιζέλο, που ακόμα και όταν αποχωρήσαμε έδινε εντολές να μην προχωρήσει σε ψηφοφορία», ανέφερε.

«Ήδη το πολυδιαφημιζόμενο success story Νούμερο 2 της κυβέρνησης Σαμαρά, από χθες το βράδυ μετατράπηκε σε ιστορία τρόμου. Του τρόμου μιας κυβέρνησης που φυλλοροεί. Μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να πανηγυρίσει στα ΜΜΕ, ενώ στη πραγματικότητα μετράει τα τραύματά της.  Χθες το βράδυ, λοιπόν, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κατάλαβε και ο τελευταίος έλληνας πολίτης, τι προσπαθούσε να αποφύγει η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ