• Λαφαζάνης: Καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

  12:20 μμ, Πέμπτη 27 Φεβ 2014 12:20 μμ, Πέμπτη 27 Φεβ 2014

  Λαφαζάνης: Καμία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το κυπριακό.

  «Δεν νομίζω ότι μπορεί να ταράξει και να ταρακουνήσει το πολιτικό μας σύστημα το «Ποτάμι», αλλά θα το δούμε», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

  «Τι να πω, ναυάγησε η Ελιά, φτιάχνουμε Πορτοκαλιά; Γίνεται μια προσπάθεια, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Άλλωστε δεν έχουμε δει ούτε τα πρόσωπα. Να τα δούμε όλα αυτά.

  «Με το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο χώρος αυτός είναι το πρόβλημα και όχι η λύση του, αλλά διότι αν διαμορφωθεί μια τέτοια συνεργασία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εφαρμοστεί το αντιμνημονικακό μας πρόγραμμα. Ο χώρος αυτός κινείται σε μία κατεύθυνση διαμετρικά αντίθετη από αυτή που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο κ. Λαφαζάνης.

  «Κάποιοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοκρατία την οποία έχει στις γραμμές του και επομένως τη δυνατότητα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζονται όλες οι απόψεις. Να γίνεται πραγματική συζήτηση και όχι διακονική συζήτηση. Εμείς συζητάμε ανοιχτά και ελευθέρα και διαμορφώνονται διαφορετικές απόψεις. Η κάθε άποψη είναι μια συμβολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σαν ένα ενιαίο κόμμα με αποφάσεις, οι οποίες είναι πάντα αποφάσεις της πλειοψηφίας. Η άλλη επιλογή, είναι τα αρχηγικά και μονολεκτικά κόμματα. Δεν είναι μοντέλα για το αύριο, έχουν αποτύχει», σχολίασε ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα εσωκομματικά.

  «Υπάρχουν συγκλίσεις και αλλά και διαφορετικές απόψεις για ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως το κυπριακό. Εκφράζουμε ζωηρές επιφυλάξεις για την κοινή διακήρυξη και τα χαρακτηριστικά της και τασσόμαστε υπέρ ενός διαλόγου για ταχύτερη και βιώσιμη λύση. Θέλουμε μια Κύπρο ευρυζωνικής ομοσπονδίας», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης για το Κυπριακό.

  «Όπως είναι σήμερα το σχέδιο για την Κύπρο, ζητάμε διορθώσεις και αλλαγές στην πορεία. Εδώ δεν θα χειριστούμε ως ΣΥΡΙΖΑ το κυπριακό. Η θέση που θα πάρουμε ε πρέπει να είναι υποβοηθητική της προσπάθειας. Πάντως έπρεπε να υπάρχει μια συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου πάνω σε τέτοιου είδους θέματα», πρόσθεσε.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα