Άδωνις: Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη

Άδωνις: Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη

«Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς για τις ελλείψεις εμβολίων που καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Αυτό που χρειάζεται» συνέχισε ο υπουργός, «είναι ενημέρωση του κόσμου για το εν εξελίξει φαινόμενο και αντιϊκά τα οποία υπάρχουν»,

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι το πρόγραμμα των εμβολίων καταρτίζεται με βάση την προηγούμενη χρονιά και καθώς το 2013 ήταν μια χρονιά ύφεσης της γρίπης, τα εμβόλια που παρελήφθησαν ήταν λιγότερα, όπως και σε όλη την Ευρώπη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην αντιεμβολιαστική νοοτροπία των πολιτών, η οποία, όπως είπε, έχει ενισχυθεί από αναφορές διαφόρων επιστημών για παρενέργειες και επικινδυνότητα των εμβολίων.

Πάντως, όπως είπε και με αφορμή την αύξηση των θανάτων που έχουν φτάσει τους 62, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, σήμερα ο εμβολιασμός δεν βοηθάει, καθώς το εμβόλιο για να δράσει θέλει τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ενώ το κύμα της γρίπης αναμένεται να καμφθεί σε δυο με τρείς εβδομάδες.

 

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός 35χρονος από τη γρίπη 

ΒΙΝΤΕΟ-Μακρή: Δεν είναι εποχή εμβολιασμού για τη γρίπη

Δωρεάν τα αντιϊκά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ