Σπηλιωτόπουλος: Εξαντλήσαμε τη φοροδοτική ικανότητα

Σπηλιωτόπουλος: Εξαντλήσαμε τη φοροδοτική ικανότητα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε στον realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την έκθεση προϋπολογισμού της βουλής, την τρόικα, την κυβέρνηση, τις ευρωεκλογές αλλά και τις δημοτικές εκλογές.

«Τέτοιες εκθέσεις εμπεριέχουν πολιτικές σκοπιμότητες, πάντως έχουν και πολύ χρήσιμες επισημάνσεις. Αυτή η έκθεση είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Σήμερα, έχουμε εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα των συμπολιτών μας και αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, προφανώς θα βυθιζόμαστε και σε περισσότερη ύφεση», σχολίασε αρχικά σχετικά με την έκθεση της και συνέχισε:

«Η τρόικα, κάθε φορά που είναι να εκταμιευθεί μια δόση πιέζει όλο και περισσότερο, ή καθυστερεί. Η ίδια η τρόικα δεν έχει αντιληφθεί ότι έχουμε ξεπεράσει α όρια μας. Έχει εξαφανιστεί η ρευστότητα στην αγορά, οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια, όλα αυτά δημιουργούν έναν οικονομικό ασφυκτικό κλοιό καθημερινά».

Όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, «Η κυβέρνηση αυτή πέτυχε πολλά. Πέτυχε το πρωτογενές πλεόνασμα που είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουμε παρακάτω. Ένα κομμάτι του success story έχει επιτευχθεί. Δυστυχώς οι δανειστές μας, πολλές φορές δημιουργούν πάρα πάρα πολλά προβλήματα. Προσπαθούν να επιβάλουν μέτρα μονομερή, καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα. Η καθυστέρηση για το νομοσχέδιο της ανακεφαλαιοποίησς των τραπεζών, δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα.

«Πολλές φορές και διάφοροι γκουρού της οικονομίας, έχουν προεξοφλήσει πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δεν επιβεβαιώθηκαν. Τα πράγματα στην αγορά λειτουργούν εξαιρετικά ασφυκτικά. Είναι πραγματικά στο δικό μας χέρι, με συγκεκριμένες πολιτικές να αποκτήσουμε και θετικό πρόσημο όσον αφορά στην ανάπτυξη και πολιτικές. Το να επιμένουμε διαρκώς σε πολιτικές που επιβάλει η τρόικα, δημιουργεί προβλήματα και πολλές καθυστερήσεις», σχολίασε ακόμα ο κ. Σπηλιωτόπουλος. 

«Όλα τα όπλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και πολύ περισσότερο το κομμάτι που έχει να κάνει με την επικυριαρχία μιας χώρας σε ολόκληρη την Ευρώπη», σχολίασε σχετικά με το κατοχικό δάνειο ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Θέλω να ελπίζω ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι κακό. Να απομακρυνθεί το σενάριο των Εθνικών εκλογών. Δεν μπορούμε να εξανεμίζουμε τις θυσίες των πολιτών», σχολίασε σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Δεν είμαι από αυτούς που αρνιέμαι να δίνω μάχες», ήταν το σχόλιο του, σε ερώτηση για το αν θα ήταν υποψήφιος στον Δήμο της Αθήνας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ