21 Νοεμβρίου: Μπαράζ εκδηλώσεων για την Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων έχουν προγραμματιστεί για την 21 Νοεμβρίου, που είναι η Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Του Χρήστου Μαζανίτη

 Μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, είναι 21η Νοεμβρίου και ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ με όλους τους αρμόδιους φορείς είναι σε πλήρη εξέλιξη.

 Πρώτα απ’ όλα, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε σειρά δράσεων για την ημέρα. Κατ’αρχάς, σε όλα τα video walls της Περιφέρειας σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής θα προβάλλεται το μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανήμερα της 21ης Νοεμβρίου, από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρξει «Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. & των Τραπεζών».

 Στις 08.00 το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί η Έπαρση της Σημαίας κι αμέσως μετά, στις 10.00 η Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου της Πόλεως των Αθηνών, Προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’.

 Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ στις 17:09, στη δύση του ήλιου θα γίνει η Υποστολή της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

 Το διήμερο 20 -21 Νοεμβρίου θα προβάλλεται το σποτ των Ενόπλων Δυνάμεων στα Τηλεοπτικά Δίκτυα πανελλαδικής εμβέλειας.

 Από σήμερα, 18 Νοεμβρίου, το σποτ των Ενόπλων Δυνάμεων θα προβάλλεται στους σταθμούς των ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και ΗΣΑΠ.

 Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Πεντάγωνο θα φωταγωγηθεί με την Ελληνική Σημαία, μέσω βιντεοπροβολέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ