Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Δεν έχουν τέλος οι αλληλοκατηγορίες του Χ. Αθανασίου με τον Ν. Δένδια για το ποιος ευθύνεται για την εξαφάνιση του Χριστόδουλο Ξηρού, προκαλώντας έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από τους δύο υπουργούς να σταματήσουν τις διαρροές και την αντιπαράθεση, να συλληφθεί ο τρομοκράτης και να αποσωθούν ευθύνες σε όσους του έδωσαν άδεια.

Ωστόσο ο υπουργός δικαιοσύνης σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, υποστήριξε ότι ο τρομοκράτης ήταν υπό παρακολούθηση τις ημέρες της άδειας ρίχνοντας νέα «καρφιά» εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Δένδιας σήκωσε το «γάντι» και πηγές από την ΕΛ.ΑΣ σημείωναν με νόημα ότι «η παρακολούθηση δεν είναι σύννομη» καθώς ο ίδιος ο εισαγγελέας αποφάσισε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέου αδικήματος.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από τους 54 που είχαν συλληφθεί για την τρομοκρατία οι περισσότεροι βρίσκονται εκτός φυλακής.

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως βαρύ και η κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Η ψυχραιμία που συνιστούσαν στις αρχές οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τώρα έχει μετατραπεί σε έντονο εκνευρισμό, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα ίχνος από τον τρομοκράτη παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Το θέμα της τρομοκρατίας στο Ζάππειο

Παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων από διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Ν. Δένδιας θα ερωτηθεί για τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας. Στο Ζάππειο που πραγματοποιείται το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και όπως είναι φυσικό στο επίκεντρο θα βρεθεί η απόδραση του τρομοκράτη, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κόλπους της Ε.Ε.

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Οι εξελίξεις στην τρομοκρατία αναμένεται να απασχολήσουν μεταξύ άλλων και την απογευματινή σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Άλλωστε ο Ευ. Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών ήταν και ο πρώτος που δέχθηκε τα έντονα παράπονα από τον Αμερικανό ομόλογό του Τζόν Κέρι για τον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Δεν είναι μόνο οι έντονες πιέσεις των ΗΠΑ προς στην ελληνική κυβέρνηση για την άμεση σύλληψη του τρομοκράτη της 17Ν είναι και η έντονη ανησυχία που μεταφέρουν στον Ευ. Βενιζέλο οι ευρωπαίοι ομόλογοι του, καθώς είναι ένα από τα πρώτα θέματα που του θέτουν το τελευταίο διάστημα.

Στην κυβέρνηση φοβούνται μήπως αυτές οι εξελίξεις επηρεάσουν τον τουρισμό αλλά και όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ