La Stampa: Στην Αθήνα κέρδισε η Ευρώπη

La Stampa: Στην Αθήνα κέρδισε η Ευρώπη

«Στην Αθήνα κέρδισε η Ευρώπη» τιτλοφορεί σημερινό της άρθρο η εφημερίδα La Stampa, με το οποίο παρουσιάζει τη χθεσινή ομιλία στο Στρασβούργο του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Η χθεσινή ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού είχε υψηλό συμβολισμό και μπορεί να χαρακτηρισθεί ακόμη και δραματική. Ήταν η κύρια ευκαιρία για να δώσει νέα πνοή στην εικόνα της Ελληνικής Δημοκρατίας και για να σώσει την πολιτική του καριέρα» τονίζει ο ανταποκριτής της La Stampa από τις Βρυξέλλες Μάρκο Τζαττερίν.

Η ιταλική εφημερίδα, μεταξύ των άλλων, παραθέτει την φράση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα είναι το σύμβολο του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξέρει να επιβιώνει στις κρίσεις και να προχωρεί, να λειτουργεί και να τα καταφέρνει σε κάθε περίσταση».

Εξάλλου, η εφημερίδα του Τορίνο τονίζει ότι «το ηθικό του ελληνικού λαού βρίσκεται πολύ χαμηλά» και πως «οι εκλογές του επόμενου Μαΐου θα δείξουν αν υπάρχει ακόμη πολιτικό μέλλον για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν ο αγώνας του εν ονόματι της Ευρώπης θα τον σώσει».

«Ο Έλληνας κεντρώος ηγέτης δεν φορούσε γραβάτα, χθες στο Στρασβούργο» προσθέτει η ιταλική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «είναι και αυτό ένα σύμβολο της εξοικονόμησης πόρων που αποφασίστηκε για το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας».

«Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα σε δημοσιονομική σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη, επέμεινε ο Αντώνης Σαμαράς. Θα έπρεπε να το πει στις χώρες του Βορρά, αλλά χθες, τελικά, το άκουσαν όλοι», γράφει ο Μάρκο Τζαττερίν.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι την άνοιξη η Ελλάδα θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί το Μνημόνιο με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να μειωθεί το όλο οικονομικό βάρος και να μπορεί να δώσει στους πολίτες της το 70% του πλεονάσματος αν δεν λαμβάνει υπόψη, κανείς, το βάρος των τόκων δανεισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ