ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Ανάκαμψη το 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Ανάκαμψη το 2014

Η Ελλάδα δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, όπως δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρουσίαση των στόχων της ελληνικής Προεδρίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η κρίση μας έδειξε ότι χρειαζόμαστε μία ενωμένη Ευρώπη, ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες, στις εκλογές του Μαΐου, να μην ψηφίσουν με την πικρή γεύση της κρίσης, αλλά με την ελπίδα ότι η κρίση ξεπερνιέται.

Το 2013 για πρώτη φορά πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ για το 2014 προβλέπεται ανάκαμψη, μετά από 6 χρόνια ύφεσης, τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι όλα αυτά τα πετύχαμε, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και τη στήριξη των εταίρων μας.

Η Ελλάδα απέφυγε την άτακτη χρεωκοπία και πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι στην αρχή του προγράμματος έγιναν λάθη τα οποία επεσήμανε ως αντιπολίτευση και, στη συνέχεια, «τα διορθώσαμε ως κυβέρνηση».

Πέρυσι, η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της καταστροφής, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες». Η χώρα μας γίνεται το σύμβολο ότι η Ευρώπη αντέχει, δουλεύει και μπορεί, ανέφερε.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ