Γεωργιάδης: Αιθαλομίχλη υπάρχει σε πολλές χώρες

Γεωργιάδης: Αιθαλομίχλη υπάρχει σε πολλές χώρες

 

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει αιθαλομίχλη, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη ρύπανση που καταγράφεται σε όλη τη χώρα.

«Τα όρια (ρύπανσης) είναι τα 150 μικρογραμμάρια, σε ημερήσιο μέσο όρο που δεν έχει ξεπεραστεί φέτος, πέρυσι είχε ξεπεραστεί για 10 ημέρες» τόνισε.

«Αύριο δίνεται η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης, και αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το δωρεάν ρεύμα θα ενεργοποιηθεί, ξεκινάμε από απλή σύσταση έως τη δωρεάν παροχή ρεύματος» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την έκτακτη σύσκεψη για το θέμα των νοσοκομειακών αποβλήτων με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, εξήγησε ότι τηρούνται όλοι οι κανονισμοί και οι προϋποθέσεις ασφαλείας στα νοσοκομεία, αλλιώς θα υπήρχαν τεράστιοι όγκοι απόβλητων. Υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα που θα τα εκμηδενίσουμε, θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας με την περιφέρεια Αττικής δήλωσε.

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «πρέπει να προχωρήσει και δεν μπορεί να σταματήσει θα γίνει οπωσδήποτε.

«Αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι αν θα έχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Αυτό πρέπει να γίνει. Τα συστήματα υγείας δεν γίνονται ούτε για τον υπουργό, ούτε για τους γιατρούς, πρέπει να φτιάξουμε τα ανάλογα συστήματα πρωτοβάθμιας υγείας που έχουν φτιάξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε.

Εξήγησε ότι στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν παρατηρείται πλέον συνωστισμός, γιατί οι ασφαλισμένοι κατευθύνονται στους συμβεβλημένους γιατρούς του Οργανισμού.

Ερωτηθείς δε, για τη δήλωση του γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στη χθεσινή συνεδρίαση («να μη βγαίνει ο Υπουργός Υγείας και να κουνάει το δάχτυλο στην κοινωνία για τον ΕΟΠΥΥ, για μια μεταρρύθμιση που όλοι συμφωνούμε, και να παραδίδει μαθήματα αξιοκρατίας τη στιγμή που πριν από λίγο καιρό διόριζε κομματικές διοικήσεις στα Νοσοκομεία της χώρας») ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σαρκαστικά «πήγε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ; Δεν το πρόσεξα».

 

Πηγή: skai.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ