Στρατούλης: Να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας

Στρατούλης: Να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τα νέα πρόστιμα κατά της μαύρης εργασίας.

«Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός του κ. Βρούτση. Τον πιάσαμε ‘με την κατσίκα στον ώμο’. Ευτυχώς το Real.gr πήρε τα πρακτικά και αποδήμησε όλη την επιχειρηματολογία του υπουργού», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Είπαμε ότι είναι σωστό να μπαίνουν πολύ αυστηρά πρόστιμα σε όσους κάνουν εισφοροδιαφυγή και να μειωθεί από 38% που έφτασε σήμερα στα χρόνια του μνημονίου, σε 3-5% όσο είναι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το δεύτερο το οποίο είπαμε, είναι να μπορέσει να εφαρμοστεί αυτό. Το τρίτο το οποίο είπαμε, είναι ότι τα έσοδα από αυτά τα πρόστιμα να πηγαίνουν για τα ασφαλιστικά ταμεία και το 4ο, ότι πρέπει να το θωρακίσουμε από νομικής πλευράς και δικαιοσύνης ότι μπορούν να εισπράττονται αυτά τα πρόστιμα. Να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας. Οι μικροί να επιβαρύνονται λιγότερο και οι μεγάλοι περισσότερο».

Όπως είπε ο κ. Στρατούλης, «ζητήσαμε να εφαρμοστεί ο μαθηματικός τύπος, για όλα τα πρόστιμα. Όλα τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε εργοδότες που παρανομούν, έχουν τέσσερις συντελεστές. Την αρχή της αναλογικότητας».

«Βούληση της τρόικας είναι να κατεδαφίσει τις συντάξεις στη χώρα και να τις κάνει φιλοδώρημα μετατρέποντας τους συνταξιούχους σε ζητιάνους. Το μεγάλο πολιτικό ζήτημα για μας είναι ότι οι υπαλληλίσκοι της τρόικας δεν έπρεπε καν να τολμήσουν να πουν τέτοια πρόταση στο υπουργείο εργασίας. Μου κάνει εντύπωση, ότι ο γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης, όχι μόνο δεν τους έδιωξε με κλοτσιές όπως έπρεπε, αλλά τους είπε, αφήστε αυτό το ζήτημα τώρα, θα το κουβεντιάσουμε όταν πιάσουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σχολίασε ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ