• Σαμαράς: Πιο ισχυρή η κυβέρνηση

  7:15 πμ, Παρασκευή 08 Νοε 2013 7:15 πμ, Παρασκευή 08 Νοε 2013

  Σαμαράς: Πιο ισχυρή η κυβέρνηση

  Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

  Στην κυβέρνηση μπορεί αρχικά να αιφνιδιάστηκαν από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέχεια όμως δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα βγει ακόμα πιο δυνατή μετά από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία.

  Συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν πως ο Α. Τσίπρας με την κίνηση του πρόσφερε ένα «δώρο» στην κυβέρνηση την ώρα μάλιστα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα καθώς θα υπάρξει συσπείρωση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων που συγκυβερνούν. Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι η πρόταση μομφής έρχεται την στιγμή που οι βουλευτές των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με τον φόρο ακινήτων.

  Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτων του Harvard σήκωσε το «γάντι» που του πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Για κάποιους είναι «μομφή» να πιστεύεις στην Ελλάδα. Είναι «μομφή» να πιστεύεις σε πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι «μομφή» να δημιουργείς πρωτογενή πλεονάσματα, για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι «μομφή» να περνάς από την ύφεση στην ανάκαμψη, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια. Είναι «μομφή» να πιστεύεις στη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αποκαθιστάς τη νομιμότητα. Είναι «μομφή» να αντιστέκεσαι στις ακρότητες και τις παρανομίες. Εμείς απαντάμε στις «μομφές» και προχωράμε. Η δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και δεν φοβάται τις «μομφές» από τα υπολείμματα του παρελθόντος» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

  Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. Στο κυβερνητικό επιτελείο, δεν ανησυχούν για την έκβαση της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, επισημαίνουν ότι θα επαναβεβαιωθεί η κυβερνητική συνοχή και θα δοθεί ένα μήνυμα προς το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό ότι υπάρχει συμπαγής πλειοψηφία.

  Ο Αντώνης Σαμαράς στην χθεσινοβραδινή του ομιλία υποστήριξε πως οι πολίτες θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. «Επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδίδεται στον Ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτίριο. Περάσαμε πολλά δύσκολα και πολύ πιο δύσκολα. Ο λαός απαιτεί να προχωρήσουμε. Ο λαός απαιτεί να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα. Ο λαός απαιτεί να μην κάνουμε πίσω. Και δεν θα κάνουμε πίσω...».

  Η κυβέρνηση μέσα σε διάστημα λιγότερο από 15 ημέρες αναμένεται να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση δύο φορές. Η μία την Κυριακή και η δεύτερη κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα