• Νέο αδιέξοδο για το «Ερρίκος Ντυνάν»

  12:32 πμ, Σαββατο 26 Οκτ 2013 12:32 πμ, Σαββατο 26 Οκτ 2013

  Νέο αδιέξοδο για το «Ερρίκος Ντυνάν»

  Σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου βρίσκεται από σήμερα το υπουργείο Υγείας, μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας δυσκολεύει τη λύση για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

  Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε αποψινή του δήλωση, επισημαίνει ότι το υπουργείο θα προσφύγει κατά της απόφασης με τα μέσα που του παρέχει η δικαιοσύνη ενώ επισημαίνει ότι δεν φέρει καμμία ευθύνη στο εξής για την τύχη του νοσοκομείου.

  Συγκεκριμένα αναφέρει:

  «Παρά τη βούληση της ελληνικής κυβερνήσεως να αναλάβει την ευθύνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προτείνοντας προσωρινό διοικητικό συμβούλιο ικανό να φέρει εις πέρας τη λύση των προβλημάτων του και την αποκατάσταση των σχέσεών του με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό και στους έξι μήνες να διενεργούνταν εκλογές για νέα διοίκηση, η πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου κατέστησε αδύνατη αυτή την προσπάθεια.

  Σεβόμενοι την απόφαση του Ειρηνοδικείου, προσήλθαν σήμερα οι επιλεγμένοι από τον υπουργό Υγείας εκπρόσωποι στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο όπου διαπιστώθηκε πλήρες αδιέξοδο.

  Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οφείλουμε να ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα κατά της προσφάτου αποφάσεως του Ειρηνοδικείου. Μέχρις ότου υπάρξει αξιόπιστο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο ικανό να εκτελέσει αποτελεσματικά τη σοβαρή αποστολή του, δεν αναλαμβάνουμε την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και κατ' επέκτασιν, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

  Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε εκείνους που, με την παρέμβασή τους, ζήτησαν να αναλάβουν τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα