Μήνυση του Καπερνάρου για τη διαθεσιμότητα

Μήνυση του Καπερνάρου για τη διαθεσιμότητα

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος για «τις παράνομες ενέργειες των υπουργών, Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σχετικά με την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, «οι ανωτέρω Υπουργοί αξιώνουν από το Πανεπιστήμιο Αθηνών να εφαρμόσει την άνευ κύρους και παράνομη Κοινή Υπουργική τους Απόφαση».

«Ιδίως ο κ Αρβανιτόπουλος, απέδειξε ότι αδιαφορεί προκλητικά για την νομιμότητα, καθώς δεν έχει προηγηθεί η εκ του νόμου απαραίτητη αξιολόγηση δομών, πριν από την κατάργηση οργανικών θέσεων. Τα κριτήρια, επομένως, του Υπουργείου για τον αριθμό των Διοικητικών Υπαλλήλων είναι αφανή» σημειώνει και προσθέτει:

«Ωστόσο, δεν είναι άγνωστα, αλλά αντιθέτως είναι τα ίδια πελατειακά συμφέροντα, από τα οποία εκκινούμενος ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν θέτει σε διαθεσιμότητα κανέναν διοικητικό υπάλληλο του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο δίδασκε ως καθηγητής, και του Πανεπιστημίου Πειραιά, το οποίο βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια».

«Σαν να μην έφταναν, όμως, αυτές οι παράνομες ενέργειες του κ Αρβανιτόπουλου, ο ίδιος ζήτησε την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας, εξαπατώντας  την Εισαγγελική Λειτουργό -με την απόκρυψη της έλλειψης της υποχρεωτικής προϋπόθεσης της αξιολόγησης- η οποία για τον λόγο αυτό την έκανε δεκτή» σημειώνει ο Βασίλης Καπερνάρος.

«Ζητήσαμε, λοιπόν, από την Δικαιοσύνη, αντί να αξιώνει ο κ Αρβανιτόπουλος συμμόρφωση σε παράνομες ενέργειες να υποχρεωθεί να εφαρμόσει ο ίδιος την νομιμότητα» καταλήγει. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ