Παπαδημούλης: Να διασφαλιστεί το απόρρητο των επικοινωνιών

Παπαδημούλης: Να διασφαλιστεί το απόρρητο των επικοινωνιών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις αποκαλύψεις της Real News, τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής αλλά και τα οικονομικά ζητήματα.

«Η πλειοψηφία των Ελλήνων, δεν νοιώθουμε ασφαλής 100% όταν κάνουμε τηλεφωνήματα. Γιατί υπάρχει η πολιτική προϊστορία, γιατί υπάρχον τα λεγόμενα βαλιτσάκια και γιατί η τεχνολογία δίνει την δυνατότητα ακόμα και σε ιδιώτες να υποκλέπτουν», σχολίασε για τις αποκαλύψεις της Real News, και συνέχισε: «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ενισχυθούν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, όλες οι εγγυήσεις και όλοι οι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να διασφαλίσουν το απόρρητο των επικοινωνιών για όλους τους πολίτες και σε κάθε περίπτωση για τη λειτουργία της πολιτικής μας ζωής».

«Ο αγώνας για να ξεριζωθεί ο φασισμός και να τιμωρηθούν οι εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως πολιτικός και ιδεολογικός. Πρέπει να απομονώσουμε σε μια πλήρη καραντίνα τη Χρυσή Αυγή, με πλήρη σεβασμό στο οπλοστάσιο της Δημοκρατίας», σχολίασε για τη Χρυσή Αυγή και πρόσθεσε: «Η δημοκρατία είναι πανίσχυρη και δεν έχει λόγο να κάνει εκπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της».

«Η Χρυσή Αυγή, πρέπει επιτέλους να τεθεί ενώπιον του νόμου. Μέχρι τώρα ήταν υπέρ άνω του νόμου και αλώνιζε. Οι ένοχοι μπορούν να σαπίσουν στη φυλακή με την εξασφάλιση μιας δίκαιης δίκης», πρόσθεσε.

«Ακόμη και το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 με μπόλικη δημιουργική λογιστική, προβλέπει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ όταν το μνημόνιο ζητάει 4,5», σχολίασε μεταξύ άλλων για το προσχέδιο του προϋπολογισμού και συμπλήρωσε:

«Αυτό που όλοι θεωρούν αναγκαίο δεν το ζητάει πια η Ελληνική κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση. Ο κ. Σαμαράς, έγινε πρωθυπουργός με σημαία την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αυτό έχει εγκαταλειφθεί».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ