Έχασε 57 κιλά κάνοντας το αντίθετο από ό,τι έκανε πάντα – «Όσο η ζυγαριά δεν ανέβαινε, πήγαινα προς τη σωστή κατεύθυνση»

Για δεκαετίες, ο Chris Terrell έχανε και ξανάπαιρνε κιλά ακολουθώντας διάφορες δίαιτες της μόδας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή και να προσεγγίσει την απώλεια βάρους με νέο τρόπο. Ο Terrell επέλεξε να χάσει βάρος πιο αργά, καταλήγοντας να χάσει 57 κιλά και να τα διατηρήσει.

«Έχασα 47 κιλά σε ένα χρόνο με 2 απλές αλλαγές» – Νοσοκόμα αποκαλύπτει πώς κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της

Ο Chris Terrell ήταν 15 ετών όταν το βάρος του ξεπέρασε τα 90 κιλά. Στα 38 του χρόνια είχε περάσει δεκαετίες δοκιμάζοντας διάφορες δίαιτες, κόβοντας τους υδατάνθρακες, χάνοντας λίγο βάρος και στη συνέχεια ξανακερδίζοντας περισσότερο. Όμως, μόνο όταν σταμάτησε να εστιάζει στη ζυγαριά και άλλαξε τη νοοτροπία του, κατάφερε τελικά να χάσει κιλά και να διατηρήσει το βάρος του.

Ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του, ώθησε τον Terrell, που ζει στο Jonesboro του Arkansas, να κάνει μια αλλαγή. Στα 132 κιλά, συνειδητοποίησε ότι όλα όσα είχε δοκιμάσει προηγουμένως δεν είχαν λειτουργήσει. Έτσι αποφάσισε να κάνει το αντίθετο. Αντί να προσπαθήσει να χάσει βάρος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποφάσισε να το κάνει σταδιακά. Αντί να κόψει τους υδατάνθρακες, να απορρίψει ορισμένα τρόφιμα ή να ζει με ροφήματα υποκατάστασης γεύματος, στόχευε να συνεχίσει να τρώει τα πάντα.

«Έχασα 16 κιλά σε 6 μήνες χωρίς δίαιτα με μία απλή συνήθεια» – Πώς μια 30χρονη μητέρα κατάφερε να χάσει το βάρος που ήθελε

Αντί να θέσει περίπλοκους κανόνες διατροφής, αποφάσισε να τρώει μόνο όταν πεινάει. Αντί να ζυγίζεται τακτικά και να εστιάζει υπερβολικά στον αριθμό, ανέβαινε στη ζυγαριά μία φορά το μήνα. Ξεκίνησε να κολυμπάει για σύντομα διαστήματα και ένιωθε ότι “πεθαίνει” μέχρι που σταδιακά βελτίωσε τη φυσική του κατάσταση και άρχισε να κάνει άρσεις βαρών, καλλισθενικές ασκήσεις και τρέξιμο.

Ο Terrell έχασε 57 κιλά σε 2 ½ χρόνια και κατάφερε να τα διατηρήσει για 1 ½ χρόνο. Η έρευνα δείχνει ότι η αργή απώλεια βάρους έχει πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από την γρήγορη, και οι ειδικοί διατροφής γενικά δεν συνιστούν υπερβολικά περιοριστικές δίαιτες επειδή είναι δύσκολο να τις τηρήσει κανείς και μπορεί να οδηγήσουν σε έναν κύκλο “υπερφαγίας-περιορισμού”.

Ο θάνατος του πατέρα του άλλαξε την οπτική του Terrell

Ο θάνατος του πατέρα του την άνοιξη του 2019 άλλαξε την οπτική του Terrell με πολλούς τρόπους, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς ήταν ο τρόπος που αντιμετώπιζε τον χρόνο. Συνειδητοποίησε ότι η συνεχής αναμονή για να έρθει το κίνητρο δεν έφερνε αποτελέσματα. Έτσι, όταν ο κουνιάδος του τον προκάλεσε να γυμναστεί για 20 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα, εκείνος δέχτηκε. Έκανε κολύμπι τρεις φορές την εβδομάδα και εξέτασε προσεκτικά τη διατροφή και τις διατροφικές του συνήθειες.

Ο Terrell δεν ήθελε να αποτύχει ξανά, οπότε αποφάσισε να ξεκινήσει με μικρά βήματα. Δεν μετρούσε θερμίδες, αλλά προσπαθούσε να τρώει μόνο όταν πεινούσε. «Σκέφτηκα, αν ξεκινούσα απλά 10 χρόνια νωρίτερα, θα το είχα πετύχει μέχρι τώρα, ακόμα κι αν έχανα μόνο μισό κιλό το μήνα», είπε. «Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να κάθομαι εκεί στο κρεβάτι του θανάτου μου σκεφτόμενος, αχ, αν ξεκινούσα απλά νωρίτερα», είπε. Ο Terrell σκεφτόταν να χάνει μόνο μισό κιλό κάθε φορά και να το επαναλάβει ξανά και ξανά. Κατέληξε να χάσει 13,5 κιλά στους πρώτους 6 μήνες.

Πώς ο Terrell προσέγγισε την υγεία του σαν επιχείρηση

Ο Terrell δήλωσε ότι πάντα απολάμβανε την επίλυση προβλημάτων, την ενασχόληση με μακροπρόθεσμα έργα και την υλοποίηση οργανωτικών αλλαγών, καθώς εργαζόταν για τον γενικό διευθυντή μιας εμπορικής εταιρείας καθαρισμού. «Σκέφτηκα, γιατί δεν προσεγγίζω τη ζωή μου με τον ίδιο τρόπο;» είπε ο Terrell. Στρέφοντας την προσοχή του εσωτερικά, αντιμετώπισε την απώλεια βάρους του σαν μια επιχειρηματική πρόκληση.

Ο Terrell διεξήγαγε ανάλυση αρχικής αιτίας για να βρει τον υποκείμενο λόγο για τον οποίο οι προηγούμενες προσπάθειες απώλειας βάρους του είχαν αποτύχει. «Κάθε φορά που έχανα βάρος, πάντα το ξαναέπαιρνα πίσω και με παραπάνω κιλά, επειδή δεν αντιμετώπιζα ποτέ το πραγματικό πρόβλημα. Πάντα ξαναέπαιρνα το βάρος γιατί ήμουν ο ίδιος άνθρωπος με την περίοδο που ξεκίνησα», είπε ο Terrell.

Αυτή τη φορά, ο Terrell σκέφτηκε τη διατήρηση της απώλειας βάρους πριν καν ξεκινήσει να χάνει βάρος, για να βεβαιωθεί ότι ξεκινούσε αλλαγές στον τρόπο ζωής που ήταν διατεθειμένος να συνεχίσει για τουλάχιστον 10 χρόνια. Ασχολήθηκε εξίσου με τις σκέψεις του όσο και με τις πράξεις του και δούλεψε τη “φρικτή” του σχέση με το φαγητό.

Ο Terrell είχε συνηθίσει να παίρνει βάρος και να κάνει αυστηρές δίαιτες γιο-γιο, οπότε στόχευε απλά να μην πάρει άλλο βάρος ή να το χάσει αργά – λιγότερο από 1 κιλό τη βδομάδα κατά μέσο όρο. «Όσο η ζυγαριά δεν ανέβαινε, πήγαινα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο Terrell.

Ο Terrell μείωσε τους στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή του

Ο Terrell συνειδητοποίησε ότι ο τρόπος ζωής του τον έκανε εξαιρετικά ευάλωτο στην αύξηση βάρους. Κινούνταν ελάχιστα, ξενυχτούσε μέχρι τις 2 ή 3 το πρωί παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή βλέποντας τηλεόραση και έτρωγε πολλά ανθυγιεινά σνακ από συνήθεια. Ως αυτοαποκαλούμενος “workaholic”, οι συναντήσεις του εστίαζαν κι αυτές στο φαγητό.

Κατάλαβε ότι αυτό ήταν το “μοντέλο παχυσαρκίας” του – με άλλα λόγια, η πολύ αποτελεσματική συνταγή για την αύξηση βάρους του – κάτι που τον βοήθησε στη συνέχεια να καταλάβει τι τον εμπόδιζε. Εντόπισε τους παράγοντες στρες στη ζωή του, όπως μια δυστυχισμένη σχέση και μια δουλειά σε μια εταιρεία που δεν τον εκτιμούσε, και τους απομάκρυνε.

Το να αναλάβει δράση για να γίνει ευτυχισμένος και να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες του στρες, τον βοήθησε να αναπτύξει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ξεκίνησε να καταγράφει το ταξίδι του σε βίντεο και τοποθέτησε σημειώσεις γύρω από το σπίτι του για να τον βοηθήσουν να παραμείνει σε καλό δρόμο. Τώρα, ο Terrell μοιράζεται το ταξίδι και τις συμβουλές του με άλλους ως coach απώλειας βάρους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, όπου έχει πάνω από 340.000 followers.

@og_chris_terrell I wish I could tell you there was a way to lose a lot of weight and keep it off without making noticeable changes to your actual life, but I would be lying to you if I told you there was one. #weightlossadvice #weightloss101 #mindsetofweightloss ♬ original sound – Chris Terrell

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ