• Η Χ.Α. καταθέτει φακέλους στη Δικαιοσύνη

  6:53 μμ, Πέμπτη 26 Σεπ 2013 6:53 μμ, Πέμπτη 26 Σεπ 2013

  Η Χ.Α. καταθέτει φακέλους στη Δικαιοσύνη

  Φακέλους με στοιχεία για την "παράνομη" -όπως υποστηρίζει- δράση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καταθέτει στην Δικαιοσύνη η Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για "τάγματα εφόδου του αντισυνταγματικού τόξου".

  "Η Χρυσή Αυγή καταθέτει στην Δικαιοσύνη ογκωδέστατους φακέλους με στοιχεία για την παράνομη δράση των κομμάτων της κλεπτοκρατίας, της διαφθοράς και της τρομοκρατικής βίας", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

  "Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών των κομμάτων "Νέα Δημοκρατία", "Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα", Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς" και "Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος", οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας", τονίζει η Χρυσή Αυγή.

  "Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας", σημειώνει.

  Η Χρυσής Αυγή δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τμήμα του φακέλου "που σχηματίζεται από το νομικό τμήμα της Χρυσής Αυγής και θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές". "Το τμήμα αυτό αφορά τις πράξεις πολιτικής βίας και όχι τα οικονομικά εγκλήματα, όπου τα σχετικά στοιχεία είναι ακόμη περισσότερα", αναφέρει.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα