ΒΙΝΤΕΟ-Άγριος καυγάς Μαρκογιαννάκη-Κωνσταντοπούλου

ΒΙΝΤΕΟ-Άγριος καυγάς Μαρκογιαννάκη-Κωνσταντοπούλου

 

Άγριο καυγά είχαν για ακόμη μια φορά στη βουλή ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή το χρόνο της ομιλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης γιατί, όπως είπε, “επιχειρείται να εισαχθεί με πλαστά πρακτικά και χωρίς κανένα μέλος της επιτροπής (σ.σ. Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) να έχει ψηφίσει θετικά σε κανένα άρθρο του νομοσχεδίου”.

“Έχουν νοθευθεί τα πρακτικά κατά τρόπο ώστε ενώ το πανελλήνιο παρακολούθησε τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Βιρβιδάκη να ερωτά τον εαυτό του και να απαντά μόνος του σε μια αίθουσα που δεν ακουγόταν κανένας άλλος πλην εμού ότι δήθεν εγκρίνεται κατά πλειοψηφία το κάθε ένα άρθρο”, τόνισε κάνοντας λόγο για ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας.

“Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος, δεν μπορεί να εισάγονται νομοσχέδια με πλαστές εκθέσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι η έγγραφη διαμαρτυρία της δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου.

 

Κάποια στιγμή παρενέβη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και της είπε να ολοκληρώνει την τοποθέτησή της, λέγοντας ότι προβλέπεται συγκεκριμένος χρόνος για παρεμπίπτον θέμα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε μιλώντας για παρεμπιπτούσα δημοκρατία και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της βουλής:

“Επί 6 μήνες σας ανεχόμουν στην επιτροπή και δεν με αποκαλούσατε κύριε πρόεδρε αλλά με το επίθετό μου, δηλώνοντας  ότι δεν με ανανγωρίζετε ως πρόεδρο.  Τουλάχιστον εδώ σεβαστείτε τον κανονισμό. Εδώ είμαι πρόεδρος και θα με αποκαλείτε με την θεσμική μου ιδιότητα. Επί 6 μήνες σας ανέχτηκα, φτάνει”, είπε.

 

“Δεν ανέχεστε την αξιωματική αντιπολίτευση. Της οφείλετε τον σεβασμό που κατοχυρώνει το Σύνταγμα”, ανταπάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε.

“Καταχράστε την υπομονή του προεδρείου” της ξαναείπε λίγο αργότερα, καλώντας την να ολοκληρώσει.

 

“Είναι αδιάφορη η υπομονή σας για τη δημοκρατία. Να μην καταγράφεται τίποτα κλείστε το μικρόφωνο”, σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης σε υψηλούς τόνους. Ενώ όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε να ομιλεί και εκτός μικροφώνου, της είπε:

“Δεν ακούγεστε. Μη με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη. Κύριε Παπαδημούλη συστείστε στην κυρία να ανακαλέσει”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ