ΦΩΤΟ- Ο ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Τρικάλων

ΦΩΤΟ- Ο ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές Τρικάλων 

 

Τις φυλακές Τρικάλων επισκέφθηκε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνο για θέματα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Τσουκαλά,  την Βουλευτή Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη και τον συντονιστή του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Τάσο Μαυρόπουλο.

Στο Κατάστημα Κράτησης συναντήθηκαν με το Διευθυντή του Καταστήματος, τον Αρχιφύλακα, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας και του τοπικού σωματείου των Εξωτερικών Φρουρών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Η συζήτηση έγινε με αφορμή την πρόσφατη απόδραση 12 κρατουμένων από τις συγκεκριμένες φυλακές.

 

 

«Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι εξωτερικοί φρουροί εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες ενώ αντιμετωπίζονται ως «αναλώσιμο είδος» και όχι ως Άνθρωποι –που εξαιτίας της ανευθυνότητας της πολιτείας εργάζονται καθημερινά βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή λόγω έλλειψης τόσο του προβλεπόμενου προσωπικού όσο και των μέσων αυτοπροστασίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της πολιτείας για να δώσει λύση στο σοβαρό θέμα της  ασφάλειας των εργαζομένων θεωρείται δεδομένη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι  είναι πλέον πεπεισμένοι ότι τους κοροϊδεύουν και δεν ενδιαφέρονται  καθόλου για το αν η ζωή τους κινδυνεύει. Για  το λόγω αυτό, την ώρα που η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. ζητούσε επιμόνως την άμεση θωράκισή τους με νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, γιατί τα ήδη υπάρχοντα έχουν όλα λήξει και ενώ οι Γενικοί Γραμματείς έλεγαν ότι θα φροντίσουν το θέμα αυτό, οι εργαζόμενοι την ίδια στιγμή,  σε διπλανό δωμάτιο είχαν καλέσει έμπορο αλεξίσφαιρων γιλέκων από την Αθήνα και διαπραγματεύονταν μαζί του τιμές και ευκολίες πληρωμής προκειμένου να τα αγοράσουν οι ίδιοι με δικά τους χρήματα, για να προστατεύσουν τη ζωή τους».

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα την αγορά όλου εκείνου του υλικού που απαιτείται για την προστασία των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή δεν παζαρεύεται».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να προσανατολιστεί στην αστυνόμευση και όχι στην αστυνομοκρατία, δόγμα που έχει επιβάλλει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Πέραν δε αυτού, θεωρεί ότι η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται κυρίως με μία άλλη πολιτική που θα εμπεριέχει κοινωνική ευαισθησία και θα προστατεύει τους πολίτες από την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ