Παναγιωτόπουλος:Υποστελέχωση του ΣΔΟΕ

Παναγιωτόπουλος:Υποστελέχωση του ΣΔΟΕ

 

Απολύτως απογοητευτική εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας των φοροελεγκτικών μηχανισμών του ΣΔΟΕ, μετέφερε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ο διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τον Real Fm.

Για δεύτερη συνεχή μέρα ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής που ερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τη λίστα «Λαγγάρντ» και τόνισε ότι οι καθυστερήσεις στον έλεγχο της λίστας «Λαγκάρντ» και ανάλογων καταλόγων οφείλεται στο γεγονός ότι αρμόδιες υπηρεσίες είναι «εντελώς υποστελεχωμένες και λειτουργούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς».

Η ομάδα του κ. Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με τον Real Fm, ερευνά πέντε λίστες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η λίστα με τους 54.000 καταθέτες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Με την έρευνα ασχολούνται περίπου 160 άτομα, τα οποία καλούνται να εξετάσουν στοιχεία για 60.000 άτομα.

Ο διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ότι ζήτησε επιπλέον άτομα ώστε να ενισχυθεί η ομάδα του και του έστειλαν άλλα δυο άτομα. Επίσης, είπε ότι τα περιουσιακά στοιχεία των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και των 60 προσώπων με μεγάλες καταθέσεις ερευνούνται κατά προτεραιότητα.

 

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή της “Προανακριτικής” στον Στουρνάρα για την υποστελέχωση του ΣΔΟΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ