Κόντρα για την… Ανάβυσσο

Κόντρα για την… Ανάβυσσο

Διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό στην Ανάβυσσο, μετά από καταγγελία συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ ότι μέλη της Χρυσής Αυγής τον καταδίωξαν και τον χτύπησαν, αλλά και την καταγγελία της Χρυσής Αυγής από την άλλη πλευρά που έκανε λόγο για αναίτια σύλληψη μέλους της.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το βράδυ της Τρίτης, καταγγέλθηκε από ιδιώτη σε αστυνομικούς που είχαν «διατεθεί για μέτρα τάξης, περιμετρικά προγραμματισμένης εκδήλωσης στα γραφεία τοπικής οργάνωσης πολιτικού κόμματος, ότι την 21.30 ώρα περίπου, διερχόμενος με το αυτοκίνητό του από τα συγκεκριμένα γραφεία, ακούγοντας σε υψηλή ένταση τραγούδια, καταδιώχθηκε από ομάδα δέκα ατόμων περίπο��, τα οποία τον εξύβρισαν, ενώ ένας από αυτούς τον χαστούκισε».

Η ομάδα αυτή, όπως κατήγγειλε, συνεχίζει η ανακοίνωση, κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα γραφεία του πολιτικού κόμματος.

«Ο Διοικητής του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, μαζί με την αναγκαία δύναμη, πήγε εξωτερικά των γραφείων και χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους ενημέρωσε για το περιστατικό Βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης. Στην περιοχή αφίχθησαν ενισχυτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και δυο διμοιρίες (Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ.), προκειμένου μετά το πέρας της εκδήλωσης και εφόσον αναγνωρίζονταν από τον παθόντα οι συμμετέχοντες στο εις βάρος του συμβάν, να προσαχθούν στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο παθών, από τα 25 περίπου άτομα, που εξήλθαν από τα γραφεία και ελέγχθησαν στο σημείο, δεν αναγνώρισε το άτομο που τον χαστούκισε, παρά μόνο έναν από τους συμμετέχοντες στο συμβάν, ο οποίος και προσήχθη. Στην υποβληθείσα έγκληση του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του προσαχθέντα, παρά μόνο του αγνώστου δράστη που τον χαστούκισε.

Την 23.45 ώρα, στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβη Βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος ο οποίος υπέβαλλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος έδωσε εντολή να του υποβληθούν μόνο οι συνταχθείσες μηνύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.  

 

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

 

Πριν από λίγο η Χρυσή Αυγή εξέδωσε νέα ανακοίνωση, απαντώντας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,  «στα θλιβερά κόμματα της αριστεράς και στο ψευτοδεξιό κράτος του Σαμαρά, που αγωνίζονται από κοινού για να πλήξουν το Εθνικιστικό Κίνημα».

“Η Χρυσή Αυγή όμως δε σταματιέται, ούτε με τρομοκρατικές επιθέσεις, ούτε με παράνομες εισβολές ενόπλων κρατικών υπαλλήλων στα κομματικά της γραφεία” σημειώνεται και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

“Η Αστυνομία εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία ψευδώς αναφέρεται ότι: “Ο Διοικητής του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, μαζί με την αναγκαία δύναμη, πήγε εξωτερικά των γραφείων και χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους ενημέρωσε για το περιστατικό Βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης”. Στην πραγματικότητα πολυμελής ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο κτίριο των γραφείων μας, μέχρι την είσοδο της αίθουσας όπου τελείτο η ομιλία. Αν δε βρισκόταν στο χώρο ο Συναγωνιστής Γερμενής για να τους επαναφέρει στην τάξη, κάνοντας αναφορά στη βουλευτική του ιδιότητα, θα φτάναμε σε καταστάσεις βορείου Κορέας.

 

Εν συνεχεία μηνύθηκαν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην εν λόγω παράνομη επιχείρηση και ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα ονόματα των αξιωματικών που έστειλαν 2 διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ σε γραφεία πολιτικού κόμματος. Ζητούμε επίσης να μάθουμε αν υπήρξε ποτέ ανάλογο γεγονός στα χρονικά της μεταπολίτευσης, δηλαδή να εισβάλουν ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις σε γραφεία κόμματος, τα οποία εν συνεχεία πολιορκήθηκαν από διμοιρίες ΜΑΤ, που παρενοχλούσαν τους συμμετέχοντες – μεταξύ των οποίων ανήλικα παιδάκια και ηλικιωμένες κυρίες – σε νόμιμη εκδήλωση”. τονίζει η Χρυσή Αυγή.

 

Καταλήγοντας, η Χρυσή Αυγή επιτίθεται και στον Νίκο Δένδια, ο οποίος μέσω Twitter, έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τους χειρισμούς τους.

“Τις εν λόγω παράνομες ενέργειες κάλυψε απόλυτα ο θλιβερός υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ μέσω twitter. Με τον ίδιο τρόπο μας είχε απαντήσει και παλαιότερα, όταν είχαμε καταγγείλει τις διασυνδέσεις του με τη μασωνία και τους εβραίους τραπεζίτες της οικογένειας Ρότσιλντ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 Ακολουθεί η δήλωση για το θέμα του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ