• Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της προκαταρκτικής

  7:11 πμ, Τετάρτη 23 Ιάν 2013 7:11 πμ, Τετάρτη 23 Ιάν 2013

  Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της προκαταρκτικής

  Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

  Από 13 μέλη θα απαρτίζεται τελικά η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σήμερα, συγκροτείται σε Σώμα και αποφασίζει για διαδικαστικά θέματα, όπως οι μέρες και ο χώρος των συνεδριάσεων. Παράλληλα, αναμένεται να γίνει και μία πρώτη πρόταση-προσέγγιση επί του καταλόγου των μαρτύρων που θα πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν. Ο χρόνος πάντως για την κατάθεση του πορίσματός της, που έχει οριστεί για την 25η Φεβρουαρίου, δεν μπορεί παρά να είναι ενδεικτικός, δεδομένου ότι μέλη της εκτιμούν ήδη πως θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, κάτι που δεν εξαρτάται από την Επιτροπή.

  Επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής εμφανίζεται ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που μένει πάντως να εκλεγεί στη θέση, ενώ από τη ΝΔ στην Επιτροπή θα μετέχουν ακόμα οι : Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Καλατζής και Ανδρέας Κουτσούμπας.

  Από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη που θα μετέχουν στην Επιτροπή είναι τρία. Οι κύριοι Σταύρος Κοντονής και Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Από ένα μέλος αντιστοιχεί σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που θα εκπροσωπηθούν από τον Παναγιώτη Ρήγα και τον Βασίλη Οικονόμου αντίστοιχα, ενώ ίδιος είναι ο αριθμός για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που θα εκπροσωπηθούν από τον Βασίλη Καπερνάρο, την Χρυσή Αυγή από την πλευρά της οποίας θα συμμετάσχει ο Ηλίας Κασιδιάρης και το ΚΚΕ που έχει ορίσει ως μέλος του στην Επιτροπή τον Σπύρο Χαλβατζή.

  Ήδη, πάντως, από χθες, ξεκίνησαν οι αντεγκλήσεις, από την αίθουσα της Ολομέλειας ακόμα και προτού συγκροτηθεί τυπικά η Επιτροπή. Με παρέμβασή του, που αργότερα απέστειλε και εν είδει επιστολής στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρώην Πρόεδρος του Σώματος Απόστολος Κακλαμάνης, ζήτησε να αποφασιστεί η άμεση αντικατάσταση από βουλευτή της ίδιας ΚΟ, οποιουδήποτε μέλους της Επιτροπής «εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των εργασιών της και με αυτές ως αντικείμενο, σε οποιοδήποτε ραδιοτηλεοπτικό μέσο ή αποδεδειγμένως διευκολύνει τη διαρροή προς αυτά ή τον Τύπο στοιχείων της απόρρητης διαδικασίας στην οποία συμμετέχει». Μέλη της Επιτροπής πάντως, από διαφορετικά κόμματα, έσπευσαν να διαβεβαιώσουν το Σώμα για την τήρηση των κανόνων που ορίζουν τα καθήκοντά τους, ενώ ο προεδρεύων εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια Γιάννης Τραγάκης, παρέπεμψε το ζήτημα προς επίλυση στην ίδια την Επιτροπή, που συγκροτείται σήμερα. Η τελευταία, θα συνεδριάζει πιθανότατα στο εξής τρεις φορές την εβδομάδα, τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

  ΠΗΓΗ:real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα