Συνάντηση Παπούλια-Παπαγεωργίου

Συνάντηση Παπούλια-Παπαγεωργίου

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια έγινε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

 

 

Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Πιστεύω ότι θα ακούσουμε όλοι ενδιαφέροντα πράγματα από εσάς.

 

Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Και εγώ έτσι πιστεύω. Προχωρούμε αρκετά γρήγορα σε αρκετά πράγματα, παρ΄ όλες τις δύσκολες συγκυρίες αυτή τη στιγμή, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε πολύ σωστό δρόμο.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με ωραία ακούσματα.

 

Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Παρ΄ όλη τη δύσκολη συγκυρία, χρειάζεται. Χρειάζονται  κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σήμερα ήταν μία καλή ημέρα, γιατί είχα τους παραολυμπιονίκες, που ήταν συγκινητικό με αυτά που έκαναν, με τα μετάλλια που έφεραν, τη δύναμη αυτών των παιδιών, αλλά τώρα ακούω ότι κι εσείς έχετε δρομολογήσει πράγματα πολύ σημαντικά. 

 

Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Είναι μεγάλη ευκαιρία. Μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε αρκετά σημαντικά πράγματα στο κομμάτι ειδικά της ενέργειας, αλλά ακομή και στον ορυκτό πλούτο, που όπως ξέρετε η Ελλάδα έχει πολύ ορυκτό πλούτο.  

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα σας εξομολογηθώ κάτι. Έβλεπα ότι στις πρώτες θέσεις των εξαγωγών ήταν το αργίλιο, και για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα τι χρησιμεύει, ποιες είναι οι ανάγκες σε αργίλιο και όταν άνοιξα τα βιβλία, βλέπω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ορυκτό.

 

Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Υπάρχει μεγάλη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις πρώτες ύλες. Για να μη γίνονται εισαγωγές αλλά να είναι οι πρώτες ύλες από τις χώρες της Ευρώπης. Και είναι σημαντικό το γεγονός, ότι π.χ. το σιδηρονικέλιο είμαστε η μοναδική χώρα που το παράγει και το εξάγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έρχεται στην επιφάνεια ότι ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι πάρα πολύ σημαντικός. Λέγαμε ότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε μεταλλεύματα αλλά δεν βλέπαμε μια στροφή προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα με τις ανάγκες, βλέπω ότι μερικά πράγματα ανεβαίνουν πάνω στην επιφάνεια και είναι πάρα πολύ σημαντικά.

 

Α. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Πάρα πολύ σημαντικά για την εθνική οικονομία και γι΄αυτό  είναι και μεγάλη ευκαιρία ακριβώς αυτή τη στιγμή να μπουν οι βάσεις οργάνωσης όλων αυτών, από κάθε άποψη.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ