Vault 22…καρατίων!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ένα μεγάλο φιλόδοξο μουσικό αφιέρωμα στις γυναίκες τραγουδίστριες από τις δεκαετίες του 1930 – 50 θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη σεζόν στον Πολυχώρο Vault (σε συνεργασία με την ορχήστρα Νέων ΦΙ.Λ.ΟΝ), που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί το Μάιο, σε σύλληψη-σκηνοθεσία του ακάματου καλλιτεχνικά Δημήτρη Καραντζιά.

Μια μεγάλη μουσική διαδρομή που θα ξεκινάει από τα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και  την κατοχή, την πείνα, την απελευθέρωση της Ελλάδας και τον Εμφύλιο ως και τις απαρχές της Μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ένα ταξίδι στα τραγούδια της ξενιτιάς, στα ερωτικά τραγούδια, τις μελωδίες της φυλακής, τα “χασικλίδικα”, τα “απαγορευμένα” μέχρι τα αρχοντορεμπέτικα και το ελαφρύ τραγούδι στις μεγάλες δόξες του. Στις δεκαετίες ’30 – ’50 ανθεί το Ρεμπέτικο και το Ελαφρύ Τραγούδι. Οι τραγουδίστριες της εποχής, γυναίκες φίνες, μποέμισσες, μόρτισσες, τσίφτισσες, ντερμπεντέρισσες. Γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στο Ελληνικό τραγούδι. Από τη μια οι Ρεμπέτισσες και από την άλλη οι Τραγουδίστριες του Ελαφρού τραγουδιού.

Κάθε βράδυ –και για 8 παραστάσεις!-  θα παρουσιάζεται στο VAULT και μία μουσική παράσταση αφιερωμένη σε κάποια από αυτές τις γυναίκες. 22 Γυναίκες ηθοποιοί θα δανείσουν τις φωνές και την ψυχή τους για να ξανακουστούν τα τραγούδια αυτών των σπουδαίων ερμηνευτριών και να μας ταξιδέψουν πίσω στις δεκαετίες του 40 και του 50.    Το Ρεμπέτικο τραγούδι θα ζωντανέψει μέσα από 8 Ρεμπέτισσες : Ρόζα Εσκενάζυ, Ρίτα Αμπατζή, Αγγέλα Παπάζογλου, Στέλλα Χασκίλ, Γεωργία Μηττάκη, Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Σεβάς Χανούμ. Από την Άλλη το Ελαφρύ Τραγούδι θα εκφραστεί μέσα από τα τραγούδια των: Δανάη Στρατηγοπούλου, Σοφία Βέμπο, Μαίρη Λω, Στέλλα Γκρέκα, Μάγια Μελάγια, Νινή Ζαχά, Κάκια Μένδρη, Έλσα Λάμπο, Κούλα Νικολαίδου, Ειρήνη- Άννα & Μαρία Καλουτά, Τρίο Βάμπαρη (μαζί με το Τρίο Σταρ). Θα επανέλθω με διανομή-λεπτομέρειες…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ