Στο «Πειραιώς 131» οι παραστάσεις «Μαμά®» και «Γυναίκα με τα μαύρα»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Αναρωτιόσουν κι εσύ τι «μαγειρεύεται» για το θέατρο «Πειραιώς 131» όπως κι εγώ; Σου έχω νέα! Εκεί, μου λένε έγκυρες πηγές μου, πρόκειται να παιχτεί το δυνατό «Μαμά®» αφού γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία αρχικά στον «Θησείον» και πέρσι στο θέατρο «Βασιλάκου» σε μετάφραση της έμπειρης Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σε σκηνοθεσία του ευφάνταστου Γιώργου Σουλεϊμάν, με πρωταγωνίστριες την χαρισματική Ελένη Καστάνη και την ανερχόμενη Ευγενία Σαμαρά.

Το βραβευμένο έργο της Marta Barcelo (Τοcar Mare) θέτει τα εξής ερωτήματα: Η ανάγκη να αγαπάμε και να μας αγαπούν ακολουθεί μόνο τους νόμους της φύσης και της κοινωνίας ή φτιάχνει τους δικούς της; Η παραδοσιακή μορφή οικογένειας είναι το μοναδικό μοντέλο μέσα στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει με αγάπη; Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να διαλέγουμε τους γονείς και τα παιδιά μας;

Με μια πλοκή σχεδόν κινηματογραφική, το βραβευμένο έργο μας θέτει αντιμέτωπους με αυτά κι άλλα παρόμοια ερωτήματα αναζητώντας την ουσία στις σχέσεις μητέρας και παιδιού, πέρα από κοινωνικά στερεότυπα, και αναζητά το μυστικό της «ευτυχίας στο σπίτι», που μπορεί απλά να κρύβεται σε μια συνταγή για κανελόνια.

Το έργο κέρδισε το 6ο Τουρνουά Δραματουργίας του Καταλανικού Θεάτρου και το 5ο Τουρνουά Διατλαντικής Δραματουργίας το 2017 στο Μπουένος Άιρες και το εδώ ανέβασμά του αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη από κοινό και ειδήμονες! Όσοι δεν το έχουν δει ή θέλουν να το ξαναδούν,τους δίνεται η ευκαιρία να το κάνουν,με το ραντεβού να δίνεται κάθε Δευτέρα-Τρίτη στο «Πειραιώς 131», το οποίο όμως,σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές μου, πρόκειται να φιλοξενήσει μέσα στη σεζόν και τη «Γυναίκα με τα μαύρα» του Στίβεν Μάλατρατ, που είχε ανεβάσει πριν δύο χρόνια ο Νικορέστης Χανιωτάκης, αλλά και άλλα project. Το «Πειραιώς 131»που είχε μετατραπεί για λίγο σε μουσική σκηνή, επιστρέφει στο αρχικό της «πρόσωπο»για να αγκαλιάσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραγωγές που έχουν ήδη δοκιμαστεί ή που… μαγειρεύονται με μεράκι.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ηλένια Δουλαδίρη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Πρωτότυπη Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Οργάνωση παραγωγής: Εύα Πολυχρονιάδου

Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Επικοινωνία : Σπύρος Σιακαντάρης

Ερμηνεύουν:

Μαμά: Ελένη Καστάνη

Κόρη: Ευγενία Σαμαρά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ