Η Ζούνη, η… Καρένινα, ο Τολστόι και η… Αλάσκα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Μπορεί για την ώρα να κάνει εντατικότατες πρόβες για την υπέροχη «Σίρλευ Βαλεντάιν» που θα δούμε από τις Θεατρικές Σκηνές στη Β’ Σκηνή του θεάτρου «Άλμα», ήδη όμως έχει σχεδιάσει τα επόμενα «χτυπήματά» της!

Ο λόγος για την εξαιρετική Πέμη Ζούνη που αφού γίνει η πρεμιέρα της «Βαλεντάιν» που σκηνοθετεί με Σίρλευ την έμπειρη Ελένη Καστάνη, θα ρίξει το βάρος της στον γερό μονόλογο του Άκη Δήμου «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» που θα ανέβει μέσα στο Δεκέμβριο σε κεντρική αθηναϊκή αίθουσα.

Σε ένα χώρο υποδοχής κάποιου ξενοδοχείου, η Βιολέτα αφηγείται την ιστορία της. 

Εικόνες και μνήμες ζωντανεύουν στο λόγο της με βίαιο ρυθμό. Τα οικογενειακά τραύματα της παιδικής ηλικίας, η νοσταλγία του πρώτου έρωτα, το αναγκαστικό ταξίδι από την κλασική μουσική στην άκρη του κόσμου, στην «Αλάσκα», αποτυπώνουν το διάγραμμα της πολυτάραχης ζωής της. Η Ζούνη είναι ενθουσιασμένη που πρόκειται να αναμετρηθεί και πάλι με τον μονόλογο αυτό που είχε πρωτοπαίξει πριν έξι χρόνια στο θέατρο Κάππα για λίγες παραστάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές μου η πολυσχιδής Πέμη Ζούνη θα ταξιδέψει στη Ρωσία, σε ταινία-υπερπαραγωγή που αφορά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.           

Χθες Κυριακή,η καταξιωμένη ηθοποιός συμμετείχε δυναμικά στην ημερίδα «Ο Τολστόι στον 21ο αιώνα» που έγινε στη Γεννάδειο Σχολή και στην οποία ήταν προσκεκλημένος από τον Ξενοφώντα Λαμπράκη, ο Βλαδίμηρος Τολστόι, δισέγγονος του μεγάλου συγγραφέα  Λέοντος Τολστόι και σύμβουλος του Πούτιν σε θέματα πολιτισμού.

Η Ζούνη διάβασε αποσπάσματα από την σπουδαία «Άννα Καρένινα» και «έκλεψε» το κοινό!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ