Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. «ΠΕΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ». Ζήτησα από την τιμημένη με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» Λένα Παπαληγούρα που είναι απ’ τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της να γράψει… Ατζέντα για μένα και την πρεμιέρα της δικής μου Απαγορευμένης και μου έστειλε mail λίγο πριν από την –νέα-  σημερινή  της πρεμιέρα στην σαρωτική «Κατερίνα» που είναι sold out από πέρσι. Ιδού λοιπόν: «Μπαίνω στο σπίτι μου ύστερα από ενάμιση μήνα απουσίας. “Οδύσσεια” του Ουίλσον στο Μιλάνο κι ύστερα …καπάκι στη Κύπρο για το Κατερινάκι μας. Κι από σήμερα η Κατερίνα και πάλι στο Θησείον. Διαβάζω μήνυμα στο ίντερνετ που με ρωτάς πως νιώθω. Πολλές σκέψεις ,πολλά αισθήματα. Κρατάω καλά φυλαγμένη στην καρδιά μου κάθε στιγμή από το Μιλάνο. Ήταν υπέροχα. Παίρνω βαθιά ανάσα και δύναμη και βουτάω στη Κατερίνα. Από την Κύπρο όπως θα έλεγε και  ο Αύγουστος η Κατερίνα μας “πετάει”στην Αθήνα.. Σε λίγο θα ξαναβγεί απ το βιβλίο της και νιώθω μεγάλη χαρά και μεγάλη αγωνία. Κυρίως όμως νιώθω ευγνωμοσύνη. Για την ανταπόκριση και την αγάπη του κόσμου,αλλά και για την ίδια τη δουλειά μας.. Γιατί η παράσταση αυτή μας δίνει μόνο χαρές. Σήμερα μπαίνοντας στο θέατρο θα ψιθυρίσω τα λόγια του Αύγουστου: “Πέτα Κατερινακι” .Θα κάνω μια μεγάλη αγκαλιά στο Νανούρη και το Λόλεκ και θα συγκεντρωθώ για να κάνω το χρέος μου. Θα συγκεντρωθώ για να δανείσω το σώμα και τη φωνή μου στη γυναίκα αυτή και να την κάνω να ακουστεί όσο πιο δυνατά μπορώ…  Και ύστερα θα αφεθώ να… ταξιδέψω μαζί της. Στο φως και το σκοτάδι της».

15.10 Εκεί θα είμαι σήμερα το βράδυ. Με το που θα «κλείσουμε» φύλο στην Real Life μας, θα τρέξω στο «Θησείον» για να δω για τέταρτη φορά την παράσταση-πρόταση που υπογράφει ο Νανούρης,    ο οποίος εντυπωσίασε το καλοκαίρι και με την «Σονάτα του σεληνόφωτος»που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών με τη Μαρινέλλα να«τα σπάει» με τις μουσικές και τα τραγούδια που έγραψε για την δουλειά ο εξαίρετος Σταύρος Ξαρχάκος. Η καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία της εν λόγω παράστασης, κάνει τους συντελεστές της να θέλουν να την επαναλάβουν σε νέο χώρο, τον οποίο ακόμα δεν έχουν βρει! Με το που θα τον βρουν,θα πρέπει να τρέξετε! Είναι γερή δουλειά!

15.12 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Έντονα ακούγεται ότι γίνονται συζητήσεις προκειμένου να περάσει και το θέατρο «Γκλόρια»στα Αθηναϊκά Θέατρα των Παναγιωτάκη-Κούρκουλα, αλλά χέρι στην φωτιά δεν βάζω…Θα πρέπει να ψάξουν για πολλά έργα για του χρόνου με τόσες στέγες που έχουν αναλάβει, αλλά όπως όλα δείχνουν για το «Αλίκη» που φιλοξενεί για «Για όνομα»δεν θα πρέπει να αγωνιούν, αφού με την φόρα που έχει η καλαίσθητη δουλειά θα «πάει»και του χρόνου -ούτε για αυτό βάζω χέρι στη φωτιά, αλλά χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει,που λένε…-.

15.15  Μετά την «Κατερίνα» λέω να «χτυπήσω» στοά Σπυρομήλιου-δίπλα στο Παλλάς, για να μη σας μπερδεύω- όπου έχει φτιαχτεί το απόλυτο καλλιτεχνικό στέκι και βγαίνουν πολλές καυτές ειδήσεις και κυρίως παρασκήνια. Εκεί «χτυπάνε» σε καθημερινή βάση οι περισσότεροι συντελεστές από τις παραστάσεις που παίζονται στα γειτονικά θέατρα-δες«Αλίκη», «Μικρό Παλλάς», «Παλλάς», «Αθηνών», «Βρετάνια», «Χορν»κλπ- οι οποίες έχουν ουρές. Δεν το έχετε πάρει πρέφα; Άπαντες παρόντες,σου λέει.Και εγώ…μόνιμος! Κανονικά!

 

Δείτε επίσης:

Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ