Έχει…γενέθλια η Κοκκινοσκουφίτσα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Τι θα λέγατε να «ανέβουμε»με γενέθλια και δη της αγαπημένης μας…Κοκκινοσκουφίτσας;

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη κι η θεατρική εταιρία «Μέθεξις»ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ανά την Ελλάδα τα «Γενέθλια της κοκκινοσκουφίτσας» που διασκεύασε και σκηνοθέτησε με όρεξη και μεράκι  ο ικανός Μάνος Τσότρας,με πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Ειρήνη Ψυχράμη,Κατερίνα Ζιώγου,  Δημήτρη Ζωγραφάκη,Παναγιώτη Καρμάτη Αλέξανδρο Σαριπανίδης και Χρήστο Τριπόδη.

«Στην παράστασή μας» τονίζει ο Μάνος Τσότρας «που ακολουθεί την κλασική ιστορία του παραμυθιού, τα παιδιά συμμετέχουν, χορεύουν και τραγουδούν στο πάρτι για τα γενέθλια της κοκκινοσκουφίτσας και μετά τη βοηθούν να γλιτώσει από τα δόντια του πεινασμένου κακού  λύκου και να πάει στο σπίτι της γιαγιάς της. Συναντούν στον δρόμο τους τον παπαγάλο, το μόνο πουλί που μιλά, τραγουδάνε με τα λουλούδια και δυναμώνουν ψυχή και σώμα με στρούμφ-φού. 

Όταν φτάνουν στο σπίτι της γιαγιάς, η γιαγιά δεν μοιάζει με τον εαυτό της. Η κοκκινοσκουφίτσα καταλαβαίνει πολύ γρήγορα ότι, είναι ο κακός λύκος μεταμφιεσμένος. Η κοκκινοσκουφίτσα μάχεται με τον λύκο και τον νικάει, με τη βοήθεια του φίλου της, του ξυλοκόπου, και των παιδιών και σώζει τη γιαγιά της.  

Έτσι έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος, με την κοκκινοσκουφίτσα πιο ώριμη να υπόσχεται ότι, δεν θα παρακούσει ποτέ ξανά τις συμβουλές της μαμάς της και δεν θα παρασυρθεί ξανά έξω  από το μονοπάτι της».Πρόκειται όπως τονίζει ο ίδιος ο Τσότρας με τον Χρήστο Τριπόδη για «να σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας,  αλληλεγγύης , ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας»

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                                                                    

Διασκευή Σκηνοθεσία : Μάνος Τσότρας

Μουσική : Μιχάλης Τριπόδης

Χορογραφίες : Δημήτρης Ζωγραφάκης

Βιολί : Νίκος Σκαφίδας

Κιθάρα : Μιχάλης Τριπόδης

Κιθάρα : Βασίλης Αντωνόπουλος

Πιανο:Ελένη Μπάρλα

Σηνικά, Κουστούμια: Εμμανουέλα Τσαμπίρα

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Τριπόδης Χρήστος 

Διάρκεια παράστασης: 70’

Παραγώγη ΜΕΘΕΞΙΣ

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:Ειρήνη Ψυχράμη, Χρήστος Τριπόδης, Κατερίνα Ζιώγου, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Αλέξανδρος Σαριπανίδης και ο Παναγιώτης Καρμάτης..

-Η πρεμιέρα γίνεται το Σάββατο στο Ηράκλειο και θα πραγματοποιηθεί περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.