Η Κονιόρδου ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη με το «O oυρανός Κατακόκκινος – Σε σας που με ακούτε»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Θεσσαλονικείς, λάβετε θέσεις! Η σπουδαία Λυδία Κονιόρδου ανηφορίζει στην πανέμορφη πόλη σας που γιορτάζει σήμερα, για να παρουσιάσει στο θέατρο «Αμαλία»στις 27,28 και 29 Νοεμβρίου την εξαιρετική παράσταση «Ο ουρανός κατακόκκινος- Σ’εσας που μ’ ακούτε»της σημαντικότατης Λούλας Αναγνωστάκη. Η παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή και της Ομάδας Χρώμα, που απέσπασε μια σειρά από υμνητικά σχόλια των κριτικών και την επιβράβευση του κοινού θα παρουσιαστεί ξανά μετά από χρόνια για έξι παραστάσεις-απόγευμα και βράδυ- στο φιλόξενο θέατρο «Αμαλία».

«Ακούστε με καλά… Εσείς απ’ όλα τα μέρη του κόσμου… δέκα χρόνια για το τίποτα… εγώ δεν θέλω να είμαι μέσος όρος… τίποτα από ό,τι έχουν αυτοί δεν με συγκινεί…εγώ… κάνω τη δική μου επανάσταση… η ψαλίδα ανοίγει… οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι… με παράτησαν αβοήθητη…με ανάγκασαν να διαλέξω ανάμεσα σε δυο παιδιά… Πειράζει που μιλάω για τα προσωπικά μου;»

Τρεις γυναίκες. Η Σοφία, η Σοφία Αποστόλου, η Έλσα. Τρεις προσωπικές ιστορίες. Ζωές στοιβαγμένες μέσα σε διαμερίσματα. Το προσωπικό που γίνεται καθολικό. Παρέλαση. Υδρορροές. Θόρυβοι. Τρεις γυναίκες που θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σ’ ένα μέλλον. Εξόριστες, μετέωρες, σ’ ένα πουθενά….

Τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς υπογράφει με δεινότητα ο πολυσιχδής Κωνσταντίνος Χατζής και η κορυφαία Λυδία Κονιόρδου δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας που δεν πρέπει να χάσετε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ