Πρόσω ολοταχώς για το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ – Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρόβες

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος σου αποκάλυψα πως η παραγωγική ομάδα «Θεατρίνων Θεατές» θα παρουσιάσει στο φιλόξενο πάντα «Studio Κυψέλης» το θρυλικό «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Oscar Wilde αλλά στην περίφημη εκδοχή του Τζον Όσμπορν, που έχει παιχτεί και στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. Με γερούς άσσους στο μανίκι, η εκδοχή αυτή σκηνοθετείται από τον καίριο Γιώργο Λιβανό, με τον Γιάννη Σολδάτο να έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της υποσχόμενης δουλειάς. Βασικοί πρωταγωνιστές του ξεχωριστού αυτού «Πορτρέτου»είναι ο ίδιος ο Λιβανός που επιστρέφει δυναμικά στο θέατρο, ο Στάθης Παναγιωτίδης που θα κρατήσει τον ομώνυμο ρόλο, ο Γιάννης Τσιώμου, ο Μάνος Χατζηεωργίου, η Σόνια Κωτίδου,η Όλγα Πρωτονοταρίου,ο Σωτήρης Αντωνίου, αλλά και ο Γιώργος Καρατζάς σε πρώτη θεατρική εμφάνιση. Μαζί τους και η «μούσα» του Studio Κυψέλης Καίτη Ιμπροχώρη,με ένα τρόπο που δεν κάνει να …προδώσω ακόμα! Τη μετάφραση υπογράφει ο Θωμάς Βούλγαρης, τη δραματουργική επεξεργασία η Χαρά Μπακονικόλα, τα σκηνικά- κοστούμια η Δέσποινα Βολίδη, τους φωτισμούς ο Γιώργος Λιβανός, τις χορογραφίες η Ειρήνη Τσότρα ενώ η μουσική ο σπουδαίος Μίμης Πλέσσας που έχει «ντύσει» μουσικά το «Πορτρέτο» όταν το είχε ανεβάσει ο αξέχαστος Δημήτρης Ποταμίτης. Φωτογραφίες Zώης Τριανταφύλλου Σφακιανάκης και Κώστας Βολιώτης, Βοηθός σκηνοθέτη Βασίλης Θεοδώρου. Κινηματογράφηση Αντώνης Μανδρανής και Γιάννης Σολδάτος Γραφιστική επιμέλεια Ειρήνη Γκολέμη. Μουσική διδασκαλία θα κάνει η Νίκη Γκουντούμη. Σύμβουλοι παράστασης είναι η Ροζίτα Σώκου και οι Νότα Παρούση,Ζωρζέτ Μιρόν.Η πρεμιέρα θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο.

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. και θα παιχτεί στο φιλόξενο πάντα Studio Κυψέλης, το οποίο θα λειτουργήσει με όλες τις προδιαγραφές προστασίας και φροντίδας για το κοινό του, σύμφωνα με τις αρμόδιες διατάξεις.

Το 2020-21 για τους Θεατρίνων Θεατές είναι αφιερωμένο στον Τζόν Όσμπορν καθώς αν όλα πάνε καλά, θα παρουσιαστούν και πάλι τα ” Οργισμένα νιάτα” που είχαν παιχτεί έξι χρόνια πριν από την ομάδα και το «A map of the heart», ένα έργο για τη ζωή του σπουδαίου συγγραφέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ