Η «Κυρία της νύχτας», «κλέβει» το κοινό!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Αντισυμβατική πάντα η Φρόσω Λύτρα, μας δίνει ελκυστικά ραντεβού σε χώρους πρωτότυπους και εναλλακτικούς και με σκληρή δουλειά καταφέρνει να μας …κλέψει και να μας συνεπάρει.

Μετά τη Λίμνη Βουλιαγμένης που παρουσίασε την ζηλευτή «Νεράιδά» της, η οποία κέρδισε το κοινό και τους ειδήμονες, «χτυπά» τώρα σε μια όμορφη αυλή- όαση στην οδό Βουτάδων στο Γκάζι.            

Με το που μπαίνεις σε αυτήν, γυρνάει ο χρόνος πίσω και «ταξιδεύεις» στην δεκαετία του’50, για να απολαύσεις ένα αισθηματικό θρίλερ. «Μαγικός» ο τρόπος που εκμεταλλεύεται το χώρο η Λύτρα με τον Μανώλη Παντελιδάκη -έναν από τους σημαντικότερούς μας σκηνογράφους!

Δωμάτια και αυλή, σκάλες και ταράτσες, δέντρα «παίζουν» τον δικό τους ρόλο στα επί σκηνής δρώμενα. Όλα ξεκινούν με το κοινό να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα όρθιο για λίγα λεπτά έξω από ένα δωμάτιο, για να οδηγηθεί μετά στις θέσεις του και στο φινάλε να σηκωθεί και να βρεθεί στον τόπο του –ενός απ’ θερινό Gazarte Theatre.

To δυνατό μυθιστόρημα του μαιτρ Γιάννη Μαρή παίρνει σάρκα και οστά σε διασκευή- σκηνοθεσία της εμπνευσμένης Λύτρα που ηγείται της γερής ομάδας naan.            

Η Λίνα Σακκά «γίνεται» η …Κυρία της Νύχτας, μια μοιραία γυναίκα του ’50 που ακούει στο όνομα Λιάνα Περέζ, η οποία εμφανίζεται από το πουθενά καταφέρνοντας να αναστατώσει, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο αλλά και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.

Μια απ’ τις πληρέστερες δουλειές της στο σανίδι πετυχαίνει στην παράσταση αυτή η Σακκά. «Κουβαλά» τον πόνο της ηρωίδας και «απογειώνει» την ανάγκη της για εκδίκηση. Ακριβής κι αποτελεσματική. Η διδασκαλία της Λύτρα την οδήγησε σε προσωπική της «νίκη». Στο πλάι της εξαίρετος είναι ο έμπειρος Δημήτρης Καραμπέτσης στον Γιάννη Μαρή του-έχει μέτρο και ακρίβεια.    

Άμεσος και καίριος ο Δημήτρης Δεγαίτης -έχει μια αλήθεια ζηλευτή. Ευθύβολος ο Δημήτρης Γεωργαλάς-στην ζήλια του ήρωα ήταν εξαίρετος. Έντονη σκηνική παρουσία και γοητεία διαθέτει ο καλός Δημήτρης Κυρατσούδης-ζεν πρεμιέ που με τριβή μπορεί να «ανθίσει».

Ο Μελέτης Γεωργιάδης ξέρει τον τρόπο να «γίνεται» ο κάθε ρόλος που αναλαμβάνει και να αρέσει με τις σωστές πινελιές που βάζει. Μαζί τους εύστοχοι οι Χρήστος Κοντογεώργης, Γιάννης Σοφολόγης, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Αναστασία Χατζάρα, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης και Έλενα Κέκκου.

Στα ατού της δουλειάς η πρωτότυπη μουσική των Μιχάλη Νιβολιανίτη- Αλέξανδρου Χρηστάρας, ο σχεδιασμός κοστουμιών του Νίκου Χαρλαύτη, το άψογο μακιγιάζ του Αχιλλέα Χαρίτου, η χορογραφία του Αλέξη Φουσέκη.

Σπεύσατε στο θερινό Gazarte!               

Η ικανότατη Φρόσω Λύτρα με την γερή ομάδα της έφτιαξε μια παράσταση που θα σας κεντρίσει-γοητεύσει-εντυπωσιάσει. Μια παράσταση που θα σας «ταξιδέψει» η οποία θα φιλοξενείται στο θερινό Gazarte Theater της οδού Βουτάδων μέχρι τα τέλη Ιουλίου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:15.

Μην το χάσετε…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ