Ο θρίαμβος της…Sweet Σμαράγδας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Όταν την είδα στο ντεμπούτο της στο μιούζικαλ «Chicago» ενθουσιάστηκα από την δεινότητά της σε ένα είδος που δεν είχε ασχοληθεί ξανά ποτέ και ανήκα σε αυτούς που της σύστησαν να κάνει κι άλλο «χτύπημα».

Όταν έμαθα πρώτος ότι θα πρωταγωνιστήσει στο«Sweet Charity»,με το που το «ανέβασα» μίλησα μαζί της και με ενημέρωσε ενθουσιασμένη ότι ξεκινάει έναν απόλυτο…μαραθώνιο.

Λίγους μήνες μετά, καθόμουν στις πρώτες σειρές του θεάτρου Badminton και την παρακολουθούσα να… σαρώνει τη σκηνή,παίζοντας,  χορεύοντας  και τραγουδώντας με αέρα πρωταγωνίστριας που…παίζει το μιούζικαλ στα δάκτυλά της κι αξίζει 10άρι με τόνο.

Ο λόγος φυσικά για αυτό το αληθινά χαρισματικό πλάσμα που ακούει στο όνομα Σμαράγδα Καρύδη και που πάντα δουλεύει πολύ σκληρά για να κερδίζει δυνατά και δύσκολα «στοιχήματα».

Στο εντυπωσιακό «Sweet Charity» πετυχαίνει την πιο μεγάλη κι ισχυρή «νίκη»της έχοντας τρέξει πραγματικό μαραθώνιο.Σε άψογη φόρμα,συναρπάζει και στα πιο δύσκολα χορευτικά,κερδίσει τις πιο καλές εντυπώσεις φωνητικά και «κεντάει» υποκριτικά παίζοντας την καλοκάγαθη και ρομαντική χορεύτρια Charity που αναζητά μανιωδώς την αληθινή αγάπη, μα σκοντάφτει από τον ένα λάθος εραστή στον άλλο… Έχει ξεκαρδιστικές σκηνές με την κωμική στόφα της να κεντρίζει και τον πιο δύσκολο θεατή και στις πιο χαμηλές,δραματικές νότες του ρόλου,είναι εξαίσια…Μια πλήρης,ναι,θα το πω, πρωταγωνίστρια στον μεγαλύτερό της «άθλο».

Σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της παράστασης στους όμορφους ώμους της και δικαίως αποθεώνεται από το κοινό,με παρατεταμένα χειροκροτήματα και με πολύ δυνατά μπράβο…Την καμάρωσα,αληθινά την καμάρωσα την Σμαράγδα που ωρίμασε υποκριτικά και πέτυχε τέτοιο υποκριτικό «διαμάντι»σε ένα είδος που μέχρι πρότινος δεν γνώριζε.Κι όμως,δούλεψε σκυλίσια,έκανε ζωή …αθλήτριας για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του και τελικά πήρε το «χρυσό» με το σπαθί της.Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν.

ΣΤΗΝ ευφάνταστη,εύρυθμη παράσταση του μιούζικαλ του Bob Fosse που σκηνοθέτησε με οίστρο ο μαιτρ Chet Walker, υπάρχουν κι άλλοι γεροί «άσσοι».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης με  τον  Σταμάτη Πατρώνη απέδωσαν με αληθινό κέφι και γερές ατάκες  το γερό ξεκαρδιστικό κείμενο και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος επιμελήθηκε τους στίχους με μεράκι.Λιτά και λειτουργικά τα σκηνικά του Γιώργου Πάτσα και απολαυστική η μουσική διεύθυνση του πολύτιμου Αλέξιου Πρίφτη.

ΔΙΠΛΑ στην Καρύδη,πετυχαίνει εξαιρετική ερμηνεία ο προικισμένος και ιδανικός για το είδος Μέμος Μπεγνής.

Άψογος φωνητικά κι έξοχος ερμηνευτικά «ντύθηκε»τον Όσκαρ   με ακρίβεια και ευστοχία,έχοντας θαυμάσια «χημεία»με την Καρύδη.

Στον Βιτόριό του ο έμπειρος Σταύρος Ζαλμάς έχει κύρος.Πολύ καλές στο πλάι τους οι Νάντια Μπουλέ και Ντορέττα Παπαδημητρίου-ωραίες φωνές, εντυπωσιακή κίνηση-.

Ακριβής ο Νίκος Αρβανίτης.

Ο Ιβάν Σβιτάιλο «σαρωτικός»!                 

Ναι,φυσικά να σπεύσετε να απολαύσετε την γερή ομάδα που φτιάχτηκε στο Badminton, αλλά κυρίως για να χαρείτε την Σμαράγδα Καρύδη στον συναρπαστικό της «άθλο»…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ