• Τα«Μαύρα τακούνια»…του έρωτα!

  5:16 μμ, Δευτέρα 29 Φεβ 2016 5:16 μμ, Δευτέρα 29 Φεβ 2016

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

  Του Βασίλη Μπουζιώτη...

  Πρώτος σε ενημέρωσα ότι ο πολυσχιδής Γιώργος Λιβανός ετοιμάζει για το Studio Κυψέλης του τα «Μαύρα τακούνια»του Γιώργου Χρονά και τώρα επανέρχομαι με αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την παράσταση που έρχεται στα τέλη Μάρτη.

  Με την ολοκλήρωση της τρίτης συνεχόμενης χρονιάς του «Leonardo's Ring» και παράλληλα με τον επιτυχημένο "Παζολίνι"τους οι Θεατρίνων Θεατές, ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν την καθιερωμένη ανοιξιάτικη τους παραγωγή. Ο λόγος για τα «Μαύρα τακούνια»του Χρονά,που δεν είναι παρά μια σύγχρονη ελεγεία στον έρωτα.

  Ο σημαντικός έλληνας ποιητής, έρχεται για πρώτη φορά στη σκηνή του όμορφου pocket theater με ένα ιδιαίτερο έργο του. Η 'Ελλάδα του '60 ερωτεύεται και ενηλικιώνεται μέσα σε ένα πορνείο, που οι γυναίκες μορφοποιούνται, αποκτούν ταυτότητα και οι άντρες ενηλικιώνονται. Όλα αυτά μέσα από ένα παραμορφωτικό καθρέφτη που σχετίζει τη φθαρτή αλήθεια του '60 όπως ο Τσαρούχης , ο Γκάτσος, ο Σολωμός ή ο Χατζιδάκις την παρουσίασαν , με τη σημερινή ωμή μουντή πραγματικότητα. Άνθρωποι που ερωτεύονται , που ψηλαφούν τη δική τους αλήθεια, που γελούν, που σπαράζουν , που καγχάζουν, που ωριμάζουν.

  ΕΝΑ κόκκινο κουτί «παγιδεύει» τους ήρωες που δραπετεύουν από τα γραπτά του Χρονά και υψώνουν το ανάστημα τους για να ψηλαφίσουν τη δική τους ωμή πραγματικότητα. Η Ελλάδα, που υπήρξε μόλις χτες και που μας παγίδεψε στον σημερινό εφιάλτη. Εμείς παραμένουμε ίδιοι . Το κοινωνικό καθεστώς και το κοινωνικό μας γίγνεσθαι αλλάζει. Και οι επιδιώξεις μας που γίνονται ελπίδα να ξεφύγουμε από το όποιο αδιέξοδο. Είναι ο έρωτας η λύση;Μια εικαστική παράσταση απο τους Θεατρίνων Θεατές στο θέατρο τους. Το Studio Κυψέλης.

  Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης

  Nότα Παρούση , Γιάννης Τσιώμου, Ελένη Μπέη, Ζωρζέτ Μιρόν, Νίνα Ακτύπη, Ervis Tosca, Βασίλης Ξυδάκης και ο Τέλης Ζώτος

  Σκηνοθεσία- φωτισμοί Γιώργος Λιβανός

  Σύνθεση κειμένων Βαλεντίνη Λουρμπά

  Σκηνικά- κοστούμια Γιοβάννα Πρασίνου

  Κινησιολογία Ervis Tosca

  Μουσική Πάνος Μαλανδρής

  Κινηματογράφιση Αντώνης Μανδρανής

  Φωτογραφίες Κώστας Βολιώτης - Ξακουστή Χειλάκη

  Βοηθός σκηνογράφου Διονύσης Κατερρέλλος

  Βοηθός ενδυματολόγου Βάνια Αλεξάντροβνα Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 από τις 21 Μαρτίου ως το τέλος Μαίου

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα