ΒΙΝΤΕΟ-Ο Νίκος Χατζηνικολάου για το «λουκέτο» στα φαρμακεία

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Νίκος Χατζηνικολάου για το «λουκέτο» στα φαρμακεία

«Ας ευχηθούμε να έχουν οργανώσει σωστά την απεργία τους οι φαρμακοποιοί ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για όσους έχουν μεγάλη ανάγκη φαρμάκων», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για το λουκέτο στα φαρμακεία και πρόσθεσε:

«Συνήθως το πράττουν οι φαρμακοποιοί και πρέπει να το πούμε αυτό, οργανώνουν δηλαδή τις απεργίες τους με έναν τρόπο που δεν κινδυνεύει το κοινωνικό σύνολο».

«Εδώ το debate είναι σκληρό. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να απελευθερώσει την αγορά. Αυτό όμως δεν μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να γίνει με έναν άναρχο τρόπο, με έναν τρόπο δηλαδή που θα οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα παρά σε οφέλη για την κοινωνία και για τους ασφαλισμένους, για όσους έχουν ανάγκη τα φάρμακα», τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε:

«Το να παίρνει άδεια ο καθένας χωρίς να περνά από μια διαδικασία, το να ανοίγει το ένα φαρμακείο δίπλα στο άλλο. Ακούω ότι θα δίδεται και άδεια σε φαρμακοποιούς να ανοίξουν φαρμακείο μέσα σε άλλο κατάστημα. Δηλαδή θα μπορεί να πάει ο φαρμακοποιός και να ανοίξει φαρμακείο μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν αντικείμενο σοβαρού διαλόγου και πρέπει η προσέγγισή τους να μην είναι μόνον εμπορική αλλά ουσιαστική, να είναι επιστημονική προσέγγιση και αυτό γιατί μερικές φορές τα φάρμακα σε χέρια μη γνωριζόντων γίνονται δηλητήρια και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά».

«Απαντήσεις για το θέμα θα πάρουμε το βράδυ από τον Υπουργό Υγείας, στις 23:20, «στον ενικό» και θα υπάρξει και εκπρόσωπος των φαρμακοποιών, μεταξύ πολλών άλλων στην εκπομπή μας», σημείωσε.

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ