Το πασχαλινό πρόγραμμα των καναλιών

 

 

Το τραγούδι έχει την τιμητική του στο εορταστικό πρόγραμμα των καναλιών που αλλάζει από απόψε ως τη Δευτέρα του Πάσχα και μας προσκαλεί σε ένα μεγάλο ελληνικό γλέντι.

Αποψε στις 11.45 μ.μ. στη ΝΕΤ και σε δίκτυο με την ΕΤ1 θα μεταδοθεί η Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ το πρόγραμμά τους θα διακόψουν και τα υπόλοιπα κανάλια.

Στις 00:10 στο Mega ξεκινά το μουσικό αφιέρωμα με αποσπάσματα από τη συνεργασία της Χαρούλας Αλεξίου με τη Δήμητρα Γαλάνη.

Την ίδια ώρα στον ΑΝΤ1 θα προβληθεί το πρόγραμμα «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή» με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη και την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

 Στη συνέχεια ακολουθεί ένα από τα «Secret Concerts» του καναλιού Mad με τους «Melisses», «Κόκκινα Χαλιά» και Μύρωνα Στρατή.

Τα τραγούδια συνεχίζονται την Κυριακή του Πάσχα στις 9.00 π.μ. Ο Χρήστος Βασιλόπουλος και η «Μηχανή του χρόνου» ξεδιπλώνουν τις ιστορίες πίσω από τα δημοτικά. Η εκπομπή αφιερώνεται στην αξέχαστη Δόμνα Σαμίου, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάσωση και την ανάδειξη της δημοτικής παράδοσης.

Στην εκπομπή μιλούν ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Νάσια Κονιτοπούλου, η Ελένη Λεγάκη, ο κοινωνιολόγος χορού Κώστας Σαχινίδης, ο τραγουδιστής δημοτικής μουσικής και ψάλτης Χρυσόστομος Μητροπάνος, ερευνητές του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο καθηγητής λαογράφος Μανώλης Βαρβούνης, οι μουσικολόγοι Γιώργος Παπαδάκης και Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο εθνομουσικολόγος Χάρης Σαρρής και άλλοι.

Πασχαλινό γλέντι στήνει και η ΝΕΤ στη 1.00 μ.μ. με την εκπομπή «Το αλάτι της Γης» με τον Λάμπρο Λιάβα.

Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στον ΑNT1 τα «Mad Conserts» συνεχίζονται με τους «Locomondo» και τη Ραλλία Χρηστίδου, ενώ στο Mega στις 12.45 π.μ. μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίζεται και τη Δευτέρα του Πάσχα με την εκπομπή «Ταξιδεύοντας» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Η τραγουδίστρια ταξιδεύει με τα τραγούδια της στην πανέμορφη Καστοριά μαζί με τον Χρήστο Νέζο. Η μουσική περιήγηση περιλαμβάνει βόλτα με καραβάκι στη λίμνη Ορεστιάδα, επίσκεψη στο σπήλαιο αλλά και στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας.

Τέλος στις 9.00 μ.μ. θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση η συναυλία «Λάκης Παπαδόπουλος 30 χρόνια», που δόθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ