Το Disney+ στα βήματα του Netflix: Βάζει τέλος στην κοινή χρήση κωδικών – ΦΩΤΟ

Το Disney+ μπορεί να έχει περισσότερους από 140 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλον τον κόσμο, όμως εντός τους 2023 σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι διέκοψαν τις συνδρομές τους στην υπηρεσία. Για να αντιμετωπίσει αυτήν την μείωση, ο γίγαντας του streaming αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Netflix, βάζοντας τέλος στον διαμοιρασμό των κωδικών. 

Συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου, οι συνδρομητές του Disney+ στον Καναδά δεν θα μπορούν να μοιράζονται τους λογαριασμούς τους, εκτός των αντίστοιχων νοικοκυριών τους.

Η Disney έστειλε ένα e-mail σε όλους συνδρομητές της υπηρεσίας στον Καναδά, ενημερώνοντάς τους για την συγκεκριμένη αλλαγή, τονίζοντας ότι η κοινή χρήση των κωδικών τους πέραν ενός νοικοκυριού πλέον απαγορεύεται.

Disney+ κωδικοί

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα εφαρμόσει η Disney αυτήν την απαγόρευση και πώς θα ελέγχει εάν ένας λογαριασμός χρησιμοποιείται από άτομα εκτός του «νοικοκυριού» του.

Ωστόσο στην σελίδα με τους νέους όρους χρήσης, η Disney προειδοποιεί ότι ενδέχεται να ελέγξει τις δραστηριότητες του κάθε λογαριασμού και ότι η μη συμμόρφωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιορισμούς ή ακόμη και σε ολοκληρωτικό τερματισμό του λογαριασμού του χρήστη.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του CEO της Disney, Bob Iger, ο οποίος πρόσφατα επεσήμανε στους επενδυτές ότι παρακολουθούν με προσοχή τα πιθανά μέτρα για την καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης κοινής χρήσης λογαριασμών στην streaming πλατφόρμα τους. Σημείωσε ακόμη, ότι πολλοί χρήστες μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης σε όλο το φάσμα υπηρεσιών της Disney. Επίσης είχε αποκαλύψει ότι η Disney διαθέτει τα τεχνολογικά μέσα για την εποπτεία των δραστηριοτήτων σύνδεσης των χρηστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ