The Crown: Πρεμιέρα για την 6η σεζόν – Γιατί δεν θα δει τα νέα επεισόδια ο Ουίλιαμ, η αντίδραση του Χάρι

Πρεμιέρα κάνει σήμερα (16/11) η έκτη και τελευταία σεζόν της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Crown» (Το Στέμμα). Η έκτη σεζόν παρουσιάζει τα γεγονότα που συνέβησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, γύρω από την βρετανική βασιλική οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Σύμφωνα με το BBC τα νέα επεισόδια δείχνουν επίσης τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο της Νταϊάνα το 1997 και τα επακόλουθα. Ωστόσο η σειρά δέχεται σφοδρές κριτικές και κατηγορείται για ιστορικές ανακρίβειες.

Η Kelly Swaby, μια βασιλική ιστορικός, είπε στο BBC: «Ως ιστορικός μερικές φορές με κάνει να θέλω να κλάψω. Οι θεατές συχνά περιμένουν από την σειρά έναν συγκεκριμένο βαθμό ιστορικής ακρίβειας επειδή η ποιότητα παραγωγής είναι τόσο υψηλή, αλλά αυτό δεν το παίρνουμε πάντα».

Το Netflix είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η εκπομπή «παρουσιαζόταν πάντα ως ένα δράμα βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crown (@thecrownnetflix)

Η νέα σεζόν χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια κυκλοφόρησαν στο Netflix σήμερα, ενώ τα υπόλοιπα έξι επεισόδια θα δημοσιευθούν στις 14 Δεκεμβρίου. Η τελευταία σεζόν γράφτηκε για άλλη μια φορά από τον Πίτερ Μόργκαν, ο οποίος δημιούργησε το εξαιρετικά δημοφιλές σόου που εκατομμύρια θεατές παρακολουθούν φανατικά από το 2016.

Στο τέλος της πέμπτης σεζόν, οι θεατές είδαν τον Τόνι Μπλερ να γίνεται Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Πρίγκιπα Κάρολο να πηγαίνει στο Χονγκ Κονγκ.

Το χωριστό καλοκαίρι και ο θάνατος της Νταϊάνα

Η νέα σεζόν ξεκινά με την Νταϊάνα (την οποία υποδύεται η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι) και τον Πρίγκιπα Κάρολο (Ντομινίκ Γουέστ) να περνούν το πρώτο τους καλοκαίρι ως χωρισμένο ζευγάρι με τους γιους τους Πρίγκιπα Ουίλιαμ (Ρούφους Κάμπα) και Πρίγκιπα Χάρι (Φφλίν Έντουαρντς). Ενώ η Νταϊάνα κάνει διακοπές σε ένα γιοτ που ανήκει στον πατέρα του Ντόντι, τον επιχειρηματία μεγιστάνα Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Σαλίμ Ντάου), στη νότια Γαλλία, ο Πρίγκιπας Κάρολος περνάει χρόνο στο Μπαλμόραλ.

Τα επόμενα επεισόδια καλύπτουν τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης γύρω από τη σχέση της Νταϊάνα και του Ντόντι (Καλίντ Αμπντάλλα), με αποκορύφωμα την καταδίωξή τους από τους παπαράτσι που προκάλεσε το αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, στις 31 Αυγούστου του 1997, στο οποίο και το ζευγάρι πέθανε.

Η σειρά πρόκειται να απεικονίσει τα άμεσα γεγονότα μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα, συμπεριλαμβανομένων των αντιδράσεων και των απαντήσεων από τη Βασίλισσα και τον Αλ Φαγέντ.

Μιλώντας στο Τηλεοπτικό Φεστιβάλ του Εδιμβούργου νωρίτερα φέτος, οι παραγωγοί είπαν ότι το θέμα του θανάτου της Νταϊάνα αντιμετωπίστηκε με «ευαισθησία».

Πώς αντιδρούν Χάρι και Ουίλιαμ

Τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της έκτης σεζόν είναι λογικό πως θα φορτίσουν συναισθηματικά τους γιους της αδικοχαμένης Πριγκίπισσας, Πρίγκιπα Ουίλιαμ και Πρίγκιπα Χάρι, σε περίπτωση που θελήσουν να τα δουν. Πηγή μάλιστα, αποκάλυψε ότι άτομα από το περιβάλλον του Χάρι θα παρακολουθήσουν πριν από εκείνον τα επεισόδια, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση ο μικρός γιος της Νταϊάνα να δει κάτι που θα του προκαλούσε άσχημα συναισθήματα.

Είναι γνωστό άλλωστε πως στα επεισόδια θα παρουσιαστεί και η τελευταία συνάντηση που είχαν με την μητέρα τους. Σε ένα κλιπ που κυκλοφόρησε πρόσφατα παρουσιάζει τους Πρίγκιπες να χάνουν ένα τηλεφώνημα ενώ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ από την Νταϊάνα, την ημέρα πριν από τον θάνατό της. Στη νέα σεζόν θα παρουσιαστεί επίσης μία εκδοχή της τελευταίας συζήτησης που είχαν οι Πρίγκιπες με τη μητέρα τους, καθώς και η στιγμή που τους ενημέρωσαν για τον θάνατό της.

Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ότι τα τέσσερα πρώτα επεισόδια θα επικεντρωθούν κυρίως στον θάνατο της Νταϊάνα, ο Χάρι είναι ακόμα πιθανό να παρακολουθήσει τη σειρά. Μία πηγή είπε στο Telegraph ότι αυτοί «μπορεί να παρακολουθήσουν πρώτα τα επεισόδια για να τον σώσουν από οτιδήποτε δεν θέλει να δει».

Από την άλλη ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είναι πιθανό να παρακολουθήσει την σειρά, αφού προηγουμένως έχει εκφράσει την απογοήτευσή του για το πώς χειρίστηκε το show τη διάσημη συνέντευξη της Νταϊάνα.

Πηγή: FOXreport.gr

Παπαγάλος κλέβει τον… κτηνίατρο και «ρίχνει» το διαδίκτυο – Ξεκαρδιστικό βίντεο

Πιστεύετε ότι η σκωληκοειδής απόφυση δεν χρησιμεύει σε τίποτα; Οι επιστήμονες διαφωνούν

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ