Σίριαλ στη ΔΤ μετά από έξι χρόνια

Σίριαλ στη ΔΤ μετά από έξι χρόνια

Μικρές «οάσεις» σίριαλ επιχειρεί να καλλιεργήσει την επόμενη σεζόν η ΝΕΡΙΤ, καλώντας παραγωγούς και δημιουργούς να καταθέσουν προτάσεις και αιτήσεις ακόμη και για μίνι σειρές μυθοπλασίας (μέχρι έξι επεισόδια) και για εβδομαδιαίες και για καθημερινές σειρές.

Η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία έχει να εγκρίνει ελληνικό σίριαλ από το 2009, είναι αποφασισμένη να μεταδώσει μικρές, ευέλικτες low budget σειρές που να αναδεικνύουν το πρόσωπο της Ελλάδας.

Παράλληλα, το Δ.Σ της ΝΕΡΙΤ, ενέκρινε και τις πρώτες 19 τηλεοπτικές παραγωγές αξίας 2,3 εκ. ευρώ για το τρέχον πρόγραμμα των τριών καναλιών έως τη λήξη της τρέχουσας τηλεοπτικής σεζόν.

Οι παραγωγές αυτές πήραν ήδη το «πράσινο φως» και θα βγουν στον αέρα την περίοδο του Πάσχα ή λίγο αργότερα. Η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη θα παρουσιάζει μία μουσική εκπομπή δίωρης διάρκειας σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη με στόχο την προβολή του καλού ελληνικού τραγουδιού. Στο ψυχαγωγικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ, θα μεταδίδεται επίσης ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων με επίκεντρο την Ελλάδα και θα γυρίζεται σε διαφορετικές πόλεις της περιφέρειας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία ακόμα εκπομπή με τίτλο «One way ticket» η οποία θα παρουσιάζει Έλληνες της ομογένειας που μετανάστευσαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο. Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η εκπομπή πορτρέτων διάσημων προσωπικοτήτων με τίτλο «Μία μέρα με τον/την…» με την Μαρία Τσόκλη, η οποία σε κάθε επεισόδιο θα «ακολουθεί» μία προσωπικότητα της πολιτικής, των τεχνών και του αθλητισμού στην καθημερινότητά του. Επίσης, εγκρίθηκε και μία σειρά ντοκιμαντέρ για Έλληνες του εξωτερικού και ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ για το Μουντιάλ.

Οι παραγωγές επιλέχθηκαν από περίπου 600 προτάσεις που κατατέθηκαν στη ΝΕΡΙΤ ενώ, σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο τηλεοπτικό πρόγραμμά της θα ενταχθούν ακόμα 15, φτάνοντας έτσι σε σύνολο τις 25. 

 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ