Σασμός: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του Νικηφόρου – «Λύγισε» το Twitter με την Βασιλική

Σκηνές που θύμισαν αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν στο επεισόδιο του Σασμού που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (6/11) με την ερμηνεία της Μαριλίτας Λαμπροπούλου να είναι καθηλωτική.

Στο συγκλονιστικό επεισόδιο το νήμα της ζωής του Νικηφόρου, του παιδιού της Βασιλικής και του Μαθιού, κόπηκε πρόωρα με ολόκληρο το χωριό να βυθίζεται στο πένθος.

Στην κηδεία του επικράτησε σπαραγμός και συγκεκριμένα μισοσκότεινη εκκλησία οι φλόγες των κεριών που τρέμουν συμπλέουν με το μοιρολόι, το πνιχτό κλάμα και τα αναφιλητά. Σιγανές κουβέντες, ψίθυροι παρηγοριάς, δεν μπορούν να «γλυκάνουν» τη μεγάλη νύχτα, αυτή που κυριαρχεί στην ψυχή της Βασιλικής.

Σε μια εικόνα τραγικού πένθους, μέσα από μια «πιετά», η Βασιλική, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, μεταμορφώνεται. Γίνεται η ηρωΐδα που έλκει την καταγωγή της από τον Όμηρο και το αρχαίο δράμα, από τα γυναικεία πρόσωπα των τραγικών, τη μάνα του «Επιταφίου» έως τις γυναίκες που χάνουν τα παιδιά τους σε κάθε μορφής πόλεμο.

Η σκηνή που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν αυτή με το μοιρολόι της Μαριλίτας Λαμπροπούλου που με την ερμηνεία της έκανε το κοινό να ανατριχιάσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ερμηνεία της άφησε άφωνο το τηλεοπτικό κοινό, γεγονός που έγινε αντιληπτό και από τις αντιδράσεις στο Twitter.

Δείτε τα αποθεωτικά σχόλια στο Twitter

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ