Παύλος Καστανάς: «Θεωρώ ότι δεν έχουμε έρθει ακόμη σε επαφή με εξωγήινους»

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2Night Show βρέθηκε ο Παύλος Καστανάς. γνωστός σε στο ευρύ κοινό ως Astronio που έχει βάλει στόχο να εξηγήσει με απλά λόγια στο κοινό όσα γνωρίζει για το σύμπαν.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε μεταξύ άλλων αποκάλυψε πώς βγήκε το ψευδώνυμό του: «Στην αρχή του σύμπαντος, λοιπόν, υπήρχε μόνο υδρογόνο και ίλιο και το ερώτημα που τέθηκε από τους επιστήμονες είναι πως προέκυψαν όλα αυτά που έχουμε στο σώμα μας μέσα; Και η απάντηση είναι ότι δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό των άστρων. Όταν τα πρώτα άστρα έφτασαν στο τέλος της ζωής τους μοίρασαν όλα αυτά στο σύμπαν. Είμαστε παιδιά των άστρων, έχουμε γεννηθεί από κομμάτια των άστρων. Έτσι βγήκε και το Astronio».

Κι έπειτα πρόσθεσε: «Μόνο στο δικό μας γαλαξία υπάρχουν 200 δις ήλιοι που έχουν το δικό τους πλανητικό σύστημα. Ξέρουμε ότι περίπου 40 δις εκατομμύρια αστέρες έχουν κατοικήσιμη ζώνη. Ξέρουμε ότι για τη ζωή στη Γη το νερό ήταν απαραίτητο. Είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι υπάρχει και αλλού ζωή. Και στον πλανήτη μας είναι νέο φυντάνι η νοημοσύνη. Για να υπάρξουμε εμείς έπρεπε να υπάρξει μια σειρά απίθανων γεγονότων. Δεν γνωρίζουμε αν η ιστορία της Γης είναι ενδεικτικά και για τα άλλα σύμπαντα».

Αναφορικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής δήλωσε: «Η NASA είπε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν σχέση με εξωγήινη ζωή. Υπάρχουν αντικείμενα που δεν ξέρουμε τι είναι, θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε. Ένας τόσο εξελιγμένος πολιτισμός μας βλέπει σαν μυρμήγκια. Πλέον όλες οι αναφορές για τα UFO θα καταχωρούνται με απλό τρόπο για να εξηγούνται τι είναι. Πάντα πρέπει να ρωτάμε τον εαυτό μας ποιο είναι το πιο πιθανό; Θεωρώ ότι δεν έχουμε έρθει ακόμη σε επαφή με εξωγήινους.

Έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε το επίκεντρο. Η ιστορία της αστροφυσικής είναι μεγάλο ταπεινότητας και καταλαβαίνεις ότι είσαι όλο και πιο μικρός. Υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει ένας μετεωρίτης και να κάνει ζημιά. Πριν από 1,5 χρόνο δεν είχαμε τρόπο να το αποτρέψουμε. Από πέρυσι τον Σεπτέμβρη έγινε μια αποστολή με το όνομα Dark της NASA, στείλαμε ένα σκάφος, έπεσε σε έναν αστεροειδή και του άλλαξε την τροχιά. Στέλνεις ένα σκάφος με μεγάλη ταχύτητα, και αν του κάνεις μια μικρή αλλαγή στην τροχιά δεν θα πετύχει τη Γη. Αυτή η αποστολή κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια. Στην τιμή τριών μαχητικών τελευταίας γενιάς φτιάχνεις μια αποστολή που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από την καταστροφή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ