Ο Πύρρος Δήμας στο “Ενώπιος Ενωπίω” – ΒΙΝΤΕΟ

Ανήμερα της εθνικής επετείου, ο Πύρρος Δήμας ήταν στο “Ενώπιος Ενωπίω” σε μια εξομολόγηση για την αθλητική διαδρομή και την προσωπική ζωή του.

Ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ,  μίλησε για τη σπουδαία διαδρομή του στην Άρση Βαρών και τα χρυσά μετάλλια, ενώ αποκάλυψε άγνωστες στιγμές πριν από τους θριάμβους του.

Στην έναρξη της εκπομπής, έπειτα από το εισαγωγικό βίντεο με τις μεγάλες επιτυχίες του, ο Πύρρος Δήμας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

“Χρόνια πολλά στην πατρίδα και να σημειώσουμε ότι ο πόλεμος του 1940 έγινε και στα μέρη μας στη Βόρειο Ήπειρο, και δυστυχώς για την Ελλάδα αυτό το κομμάτι χάθηκε. Βέβαια θυσιαστήκαμε εκείνο το διάστημα. Οι Βορειοηπειρώτες αισθάνονται μια πικρία και εκτός από αυτό, πάλι είμαστε εδώ, αγαπάμε την πατρίδα μας, γιατί είναι η καρδιά μας είναι η ψυχή μας” είπε ο Πύρρος Δήμας αρχικά.

“Συνεχίζουμε να νιώθουμε ξένοι στην Ελλάδα πολλές φορές, όλη μας τη ζωή ακούγονται φωνές δεξιά και αριστερά, που στο θυμίζουν και να θες να το ξεχάσεις δεν το ξεχνάς. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο όμορφη από εκεί που μεγάλωσα… την έβλεπα παράδεισο. Η προσαρμογή στην Ελλάδα ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς ο αθλητισμός με βοήθησε πολύ να μπω στα πράγματα και στο να προσαρμοστώ. Είχα έρθει και το 1988 και το 1989 για αγώνες. Όσο και να μην μας αρέσει η χώρα μας, είναι παράδεισος αλλά οι άνθρωποι πρέπει να τον κάνουμε καλύτερο” υπογράμμισε ο Πύρρος Δήμας.

Δείτε το Ά μέρος:

Αναφέρθηκε στην απόφασή του να εμπλακεί με την πολιτική.

“Ήταν ζόρικα, όλοι πηδούσαν από το καράβι σαν τα ποντίκια, εγώ έβαλα πλάτη εκείνο το διάστημα, χωρίς να έχω καμία υποχρέωση σε κανέναν, απλά θεώρησα ότι η χώρα δεν ήθελε εκείνη τη στιγμή διχόνοια γιατί αυτό έγινε τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα, και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Δεν υπήρχε άλλη λύση, θεωρώ τον εαυτό μου ότι έβαλα πλάτη στη χώρα , θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, και είμαι υπερήφανος για αυτό, άσχετα αν κάποιοι λένε δεν ακούω, προχωράω μπροστά όπως έτσι έχω μάθει. Δεν πικράθηκα καθόλου ήμουν σίγουρος ότι μπαίνοντας εκεί θα υπήρχε αυτός ο πόλεμος, και από μέσα και από έξω, και από δεξιά και από αριστερά και από πάνω” υπογράμμισε, λέγοντας πως είναι υπερήφανος για το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το Β μέρος:

Δείτε το Γ μέρος:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.