Το Netflix στο κατάστημα κράτησης στα Διαβατά για τον νέο κύκλο της σειράς «Οι πιο Σκληρές Φυλακές του Κόσμου»

Οι φυλακές στα Διαβατά συμπεριλαμβάνονται στον νέο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, «Οι πιο Σκληρές Φυλακές του Κόσμου» («Inside the World’s Toughest Prisons»).

Η δημοφιλής σειρά ντοκιμαντέρ της streaming πλατφόρμας παρουσιάζει τη ζωή των έγκλειστων σε 19 φυλακές σε όλο τον κόσμο, κυρίως από την οπτική γωνία των ίδιων των κρατουμένων, αλλά περιλαμβάνει την οπτική γωνία των δεσμοφυλάκων, καθώς και άλλων ατόμων που αλληλοεπιδρούν με το σωφρονιστικό σύστημα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raphael Rowe (@raphaelrowe)

«Η φυλακή της διακίνησης ανθρώπων»

Σε ένα από τα επεισόδια του 6ου κύκλου, που άρχισε να προβάλλεται στις 28 Σεπτεμβρίου 2022, οι συντελεστές της εκπομπής επισκέπτονται την Ελλάδα και συγκεκριμένα τις φυλακές Διαβατών που έχουν πλέον γεμίσει με κρατούμενους που κατηγορούνται για διακίνηση ανθρώπων. Το επεισόδιο με τίτλο «Η φυλακή της διακίνησης ανθρώπων»,  επικεντρώνεται στα προβλήματα της φυλακής όπως ο υπερπληθυσμός αλλά και στην αύξηση μιας κατηγορίας κρατούμενων: των διακινητών.

Ο παρουσιαστής Ράφαελ Ρόου, που έχει μπει σε δεκάδες φυλακές ανά τον κόσμο, αναρωτιέται εάν τελικά αυτές οι ποινές δρουν αποτρεπτικά και εάν το σωφρονιστικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη, συνομιλεί με κρατούμενους που έχουν φυλακιστεί τόσο για διακίνηση ανθρώπων όσο για φόνο αλλά και για εμπόριο ναρκωτικών, οι οποίοι διηγούνται το πώς βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ