Netflix: Πόσες φορές πατιέται καθημερινά το κουμπί “Skip Intro”

Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό έδωσε στη δημοσιότητα το Netflix

Στις ημέρες μας το Netflix είναι η κορυφαία εφαρμογή για τη θέαση σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ. Καθημερινά εκατοντάδες εκατομμύρια συνδρομητές ανοίγουν την εφαρμογή για να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα.

Μία από τις πιο σημαντικές δυνατότητες που δίνει το Netflix στους χρήστες είναι αυτή της παράλειψης της εισαγωγής στις σειρές. Το κουμπί “Παράλειψη Εισαγωγής” ή “Skip Intro” το  χρησιμοποιούν όλοι, χωρίς να καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι.

netflix - Παράλειψη Εισαγωγής - Skip Intro

Tα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το Netflix αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι αυτή η πολύ απλή επιλογή. Σε μία τυπική ημέρα, οι συνδρομητές του Netflix πατούν το κουμπί “Skip Intro” κατά μέσο όρο 136 εκατομμύρια φορές, γλιτώνοντας στους χρήστες 195 χρόνια μπροστά στις οθόνες (αθροιστικά).

Netflix: Πότε και πώς προστέθηκε το κουμπί “Skip Intro”

Μπορεί κάποιος να μην μπορεί να το διανοηθεί, όμως πριν από έξι χρόνια το κουμπί “Skip Intro” δεν υπήρχε και οι χρήστες έπρεπε να παραβλέπουν την εισαγωγή ή τους τίτλους αρχής σε σειρές και ταινίες χειροκίνητα.

Η δημοφιλής streaming πλατφόρμα έψαχνε τότε έναν τρόπο να κάνει την εμπειρία των χρηστών ακόμα καλύτερη. Μετά από έρευνες, οι υπεύθυνοι του Netflix διαπίστωσαν πως το 15% του χρόνου που ξοδεύουν οι χρήστες στη θέαση ενός προγράμματος, ήταν στο να πηγαίνουν χειροκίνητα το πρόγραμμα μετά τα πρώτα πέντε λεπτά της. Αυτό γινόταν για να μην δουν είτε την ανασκόπηση (το γνωστό “Previously on…”) είτε τους τίτλους αρχής.

Η αρχική ιδέα ήταν να προστεθεί κουμπί fast forward 10 δευτερολέπτων. Αυτή η ιδέα πειραματίστηκε σε μια μικρή μερίδα σειρών. Το κουμπί αυτό ονομαζόταν αρχικά “Jump past Credits”, προτού γίνει το φοβερό και τρομερό κουμπί “Skip Intro”.

Από το 2017, όταν το Netflix το ενσωμάτωσε στην εφαρμογή του, θεωρείται στάνταρ επιλογή για όλες τις streaming υπηρεσίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ